2016’da Katılabileceğiniz Kaliteli Konferanslar Bulabilmeniz İçin Bilmeniz Gereken 7 Püf Noktası

Eğer işinizi büyütmeyi düşünüyorsanız, bazı konferanslara katılmayı düşünüyor olma ihtimaliniz yüksektir. Ancak her yıl sayısı daha da artan konferansların (ki hepsi de “sektörün en iyisi” olduğunu iddia eder) içinde hangisinin sizin için doğru konferans olduğunu nasıl bilebilir siniz?

Eğer işinizi büyütmeyi düşünüyorsanız, bazı konferanslara katılmayı düşünüyor olma ihtimaliniz yüksektir. Ancak her yıl sayısı daha da artan konferansların (ki hepsi de “sektörün en iyisi” olduğunu iddia eder) içinde hangisinin sizin için doğru konferans olduğunu nasıl bilebilirsiniz?

Her konuda olduğu gibi, para harcamaya ve onca yolu gitmeye değer konferanslar bulabilmek için iyi araştırma yapmanız gerekir.

Ben yıl içerisinde birçok konferansa katılıyorum (yerel toplantıları ve çevrimiçi organizasyonları saymazsak her iki haftada bir büyük bir konferansa katılıyorum). Bu yüzden benim için en büyük kazancı sağlayacak konferanslara katılmak ve zamanı iyi değerlendirmek çok önemlidir.

 

Bu konudaki kararınızı vermenizi az da olsa kolaylaştırabilmek ve reklam seslerini susturabilmenize yardım edebilmek için, kendi kullandığım 7 metodu sizinle paylaşıyorum.

 

  • Üçüncü şahıs doğrulaması kullanın. Gelen mail kutunuza düşen tanıtım maillerden ve meslektaşlarınızın tavsiyelerinden yola çıkarak bir konferansa gitmeye karar vermek bir yoldur. Ancak her büyük alımda olduğu gibi bu konuda da bağımsız bir sese kulak vermek iyi bir fikirdir çünkü sadece bu şekilde tarafsız görüş alabilirsiniz. Bu konuda plan yapmaya başlamadan önce bağımsız kişilerce oluşturulmuş 2016’da katılabileceğiniz konferanslar listesine bir göz gezdirin. Genelde tarafsız (gerçi bazılarının konferans sponsorları olabilir) kaynaklar, Docurated.com’da bulabileceğiniz “2016’da katılabileceğiniz en iyi 35 B2B pazarlama konferansı” listesi gibi yerlerden araştırmanıza başlayabilirsiniz. Genelde konferansın hızlı bir özetini de verirler.

 

  • Hedefler belirleyin. Çok niş bir alanda çalışmadığınız sürece hem takviminize hem de bütçenize sığdırabileceğiniz bir sürü konferans olacaktır. Bundan dolayı konferans araştırmasına başlamadan önce hangi alanlar ile ilgili konferanslara katılmak istediğinizi belirleyin. Konferanslar birebir eğitim veren yerlerden devasa oluşumlara kadar farklılıklar gösterirler. Eğitime mi ihtiyacınız var? Daha yüksek seviyelerdeki yöneticiler ile mi tanışmak istiyorsunuz? Ya da direkt müşteriler ile mi çalışmak istiyorsunuz? Bir konferanstan ne beklediğinizi bilmek araştırma yaparken de en önemli elementleri göz önünde bulundurmanıza yardımcı olur.

 

  • Konferansa kaç kişinin katıldığına bakın. Hedeflerinizi belirledikten sonra, kendi sektörünüzdeki en büyük ve en çok ilgi alan konferansın sizin için en iyi konferans olmadığını görebilirsiniz. Eğer kişisel eğitimler arıyorsanız büyük konferanslar işinize yaramaz. Kişisel toplantılardan büyük salonlarda birçok kişinin konuşma yaptığı büyük konferanslara kadar her konferansın belli bir amacı vardır. Eğer sizin ihtiyaçlarınıza cevap veriyorsa ufak çaplı konferansları göz ardı etmeyin. Ben kişisel olarak 500-700 kişinin katıldığı konferansları tercih ediyorum. Bu sayede birçok iyi insanla etkileşime girebiliyorum ve kendimi binlerce insan ile bağlantı kurmak zorunda hissetmiyorum.

 

  • Konferansı organize edenlerle görüşün. Size delice gelebilir fakat telefonunuzu aslında insanlarla konuşmak için de kullanabilirsiniz. Organizatörler ile yapacağınız bir telefon görüşmesi konferans hakkında daha fazla fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır çünkü telefon görüşmesi epostadan daha açık ve dürüst bir iletişim yoludur. Aynı zamanda size zaman da kazandırır. Bu sayede hemen hemen konferansa katılan herkesi tanıyan birisi ile iletişime geçmiş olursunuz ve bu kişi sizi tanışmak istediğiniz kişiler ile tanıştırabilir. Belki gelecek yıllarda bir konuşmacı bile olabilirsiniz.

 

  • Veri toplayın. Bir konferansın web sitesini değerlendirirken, belagat içeren ilk sayfaları geçin. Sponsorları ve medya kitlerini inceleyin. Bunlar size bir konferans hakkında, katılımcı profili (katılma nedenleri, şirketteki pozisyonları ve sektörleri gibi), geçmiş katılım sayıları ve konferans tarihi gibi en değerli bilgileri verebilir.

 

  • İlk defa düzenlenen bir konferansa katılmayın. Televizyonda yayınlanan pilot bölümler ve restoranlarda yapılan açılışlar gibi çoğu konferans iyi sonuçlanmaz. Muhtemelen uzun kayıt kuyrukları, seansların süresini aşması ya da çok fazla ya da çok az katılımcı olması gibi lojistik sorunlar ile karşılaşacağınız bir konferans için para harcamak istemezsiniz. Bir konferansın kendi sesini bulması ve belli bir katılımcı profili oluşturması zaman alır. İlk defa düzenlenen konferansları katılmayarak ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir konferans bulma şansınızı artırmış olursunuz (ve büyük ihtimalle konferansın ilk gününde tüm kahve tükenmez).

 

  • Eski hashtagleri araştırın. Çoğu konferans, kullandığı hashtag üstünde yılı ve yeri dışında fazla değişiklik yapmaz. Bu yüzden konferansın kullandığı hashtagi eski yıllar ile değiştirerek katılımcıların görüşlerini bulabilirsiniz. Bu şekilde hızlıca eski hashtagleri araştırarak, konferansa dair seans süreleri, katılımcı profilleri ve tanışabileceğiniz muhtemel kişilerin doğası ve sayısı gibi bilgileri öğrenebilirsiniz.

 

Yukarıda da gördüğünüz gibi, 2016’da katılabileceğiniz bir konferans bulabilmek için biraz araştırma yapmanız yeterli olacaktır. İşiniz için 2016’da ve sonrasında büyüme sağlayabilecek bir konferans seçin.

 

Bu makale businesscollective.com’da Murray Newlands tarafından 2016’da yayınlanan yazıdan çevrilmiştir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

İlk Müşterileriniz Neden Çok Önemlidir?

Eğer şansınız yaver giderse yüzlerce hatta binlerce müşteriyi hedefleyebilirsiniz -şansın yanında akıllı olmanız da gerekiyor- hatta belki de milyonları. Tabii bu ne sattığınıza göre değişiyor. Tabii diğer firmaların da müşteri hizmetleri prensiplerini kurarken ellerinde tutmaya çalıştığı müşteriler o yüzlerce binlerce hatta milyonlarca müşteri. Ancak bu tutumda bir hata var ve çok sayıda işletmenin tehlikeli bir yola girmesine sebep oluyor. Gerçekte bu binlerce, milyonlarca müşteri aslında işe başlarken sahip olacağınız bir avuç müşteriden daha önemli değil.

Hayal Kurmak Yerine İş Kurmanız İçin 8 Neden

İşe kaç şirketle başladığınız önemli değil. Önemli olan doğru zamanda doğru kişi olabilmeniz. Hayatınızın geri kalanını “keşke” diye düşünmekle geçirmeyin, harekete geçin ve hayalinizi gerçekleştirmek için adım atın.

Magic Leap

Yeni bir girişim, yarım milyar dolardan fazla bir bütçe iddiasıyla ve 3-D görüntü prodüksiyonuna getireceği yaklaşımla gözlerinizi kamaştırmak…