Android Akademi

Hepimizin müthiş fikirleri, planları, hayalleri var şu hayatta değil mi? Söylesenize, internette dolaşırken yeni bir ‘icat’ ile karşılaştığınızda “Tüh be, bu benim aklıma gelmişti bak adamlar yapmışlar!” dediğiniz oldu mu sizin de? Herkes için geçerli olmasa da farklı ortamlarda farklı ‘icat’ların, hiç adı konulmamış mucitleri aynı bu şekilde söylenir durur yıllardır. İmkan yok derler, vakit yok derler ve buna benzer  onlarca bahane ile karşımıza çıkarlar. Bunu aslında hepimiz yapıyoruz, endişelenmeyin.

Biz de ekip olarak tam da yeni bir fikrin arifesindeyken, tam da yine söylenmeye hazırlanırken Android Akademi çıktı karşımıza. Android Akademi, toplumsal sorunlara teknolojik çözümler geliştirmeyi hedefleyen ekipler için ülkedeki en iyi yarışmalardan. Aslında sadece bir yarışma da değil, bir nevi eğitim diyebilirim. Başvurduktan sonra her aşamasında farklı farklı bilgiler edinip, daha donanımlı bir şekilde fikrinize devam etmenizi sağlayan bir okul adeta. Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Google Türkiye’nin hayata geçirdiği Android Akademi’nin, BTK, Türk Hava Yolları ve General Mobile gibi çok önemli sponsorları da bulunmakta. Üstelik buradayken harcadığınız zamanınız değer kazanıyor ve neredeyse bir çok masrafınız Akademi tarafından karşılanıyor.

Android Akademi’de, Android teknolojisini kullanarak 3 ana alanda yaşanan sorunlara teknolojik çözümler üretmeniz bekleniyor. Bu alanlar; Vatandaş Etkileşimi, Akıllı Şehirler ve Erişilebilirlik. Her birisi birbirinden derin olan bu 3 konu üzerinde, gerçekten işinin uzmanı olan insanlarla geçireceğiniz zamanların maddi bir karşılığı bulunmamakta. Aynı masada oturduğunuz mentorlarınızın birisi yatırımcı, diğeri ise teknik bir uzman olabiliyor ve o masada konuşulan şeyler gerçekten hem bulunduğunuz gün için, hem de geleceğiniz için harika bilgiler edinmenizi sağlıyor. Yani Android Akademi bir yarışmadan çok, gerçek bir okul gibi işleyen, düzenli ve aktif katılımınızı önemseyen ve günün sonunda size dünyaların kapısını açan bir oluşum. Dahil olmanız için yapmanız gereken şeyler ise inanın çok zor değil.

Hani şu her zaman yastık altında sakladığınız fikirleriniz var ya, işte onları çıkarın gün yüzüne. Size inanan en az 2 arkadaşınız ile birlikte www.androidakademi.com’a iş fikriniz ile başvurun. Her biri dopdolu eğitimlerle ve yeni bilgilerle donatılmış bu aşamalar, online başvuru formu ve sonrasında yapacağınız online mülakat ile başlıyor. Daha sonraki süreçte sizi mentorlarınızla ve eğitmenlerinizle birlikte ciddi bir eğitim süreci bekliyor. Sizi ve fikrinizi yüceltme ve geliştirme amacı taşıyan bu eğitimlerden sonra sunum provaları ve büyük jüriye yapılacak harika bir sunum tecrübesi sizleri bekliyor olacak. 5 dakikalık jüri sunumundan sonra değerlendirilen takımlardan 3 tanesi ise San Francisco’da girişimcilik ekosistemi gezisine katılma hakkı kazanıyor ve proje devam ettiği sürece aktif mentorluk sürecine devam ediyor. Yani yarışma sonuçlandıktan sonra da Android Akademi sizi yalnız bırakmıyor.

Eğer sizin de çok iyi bir fikriniz varsa, bu fikrinize inanan bir ekibiniz de varsa hiç durmayın, bir sonraki eğitim süreci açıklandığında, hiç zaman kaybetmeden Android Akademi’ye başvurun. Harika eğitmenler, mentorlar ve her biri farklı yeteneklere sahip diğer takımlarla bu eşsiz deneyimin bir parçası olun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*