Apple CEO’su Steve Jobs Başarısının 12 Kuralını Açıklıyor

Yapmayı sevdiğiniz şeyi yapın. Gerçek tutkunuzu bulun. Yapmayı sevdiğiniz şeyi yapın ve bir fark yaratın! Harika bir iş çıkarmanın tek yolu yaptığınız şeyi sevmektir..

 

Farklı olun. Farklı düşünün. “Donanmaya katılacağına korsan ol daha iyidir”.

 

Yapabileceğinizin en iyisini yapın. Her işte yapabileceğinizin en iyisini yapın. Uyku yok! Başarı başarıyı getirir. Buna aç olun. Mükemmeliyet için işe tutkulu olan iyi insanlar alın.

 

SWOT analizi yapın. Bir şirket kurar kurmaz/katılır katılmaz bir kağıda kendinizin ve şirketinizin güçlü ve zayıf yönlerinin bir listesini yapın. Çürük elmaları şirketinizden atmak konusunda tereddüt etmeyin.

 

Girişimci olun. Bir sonraki büyük adımı arayın. Hızlıca ve kesin şekilde uyulması gereken fikirler dizisi bulun. Bazen ilk adım en zor olandır. Sadece dayanın! Kalbinizi ve sezgilerinizi dinleme cesaretine sahip olun.

 

Küçük adımlarla başlayın, büyük düşünün. Tek seferde çok fazla şey hakkında düşünmeyin. Başlamak için az sayıda şeyle ilgilenin, daha sonra daha karmaşık olanlara geçin. Sadece yarını değil geleceği düşünün. Steve Jobs hayalini “Evrende bir iz bırakmak istiyorum.” cümlesiyle açıklıyor.

 

Piyasa lideri olmak için çabalayın. Yaptığınız her şeyde en son teknolojiye sahip olun ve kontrol edin. Eğer daha iyi bir teknoloji mevcutsa, kimse kullanmıyorsa bile siz onu kullanın. İlk olun, ve endüstriyel standart oluşturun.

 

Sonuca odaklanın. İnsanlar sizi performansınızla değerlendirir, bu yüzden sonuca odaklanın. Nitelik konusunda kıstas olun. Bazı insanlar mükemmeliyet beklenen ortamlara alışkın değillerdir. Tanıtım yapın. Eğer haberdar olmazlarsa, insanlar ürününüzü satın almazlar. Tasarıma dikkat edin. “Ekrandaki tuşları o kadar güzel tasarladık ki yalamak isteyeceksiniz.” “Tasarım bir işin sadece nasıl göründüğü ve ne hissettirdiği değildir. Tasarım o işin nasıl işlediğidir.”

 

Geri bildirim talep edin. Çeşitli sosyal çevrelere mensup insanlardan geri bildirim talep edin. Her biri size faydalı bir şey söyleyecektir. Eğer zincirin başını çekiyorsanız, insanlar sizden korktukları için dürüst yorumlar yapmayacaklardır. Bu durumda, kimliğinizi gizleyin veya diğer kaynaklardan geri bildirim alın. Ürününüzü kullanacak olanlara odaklanın-ilk olarak müşterilerinizi dinleyin.

 

Yenilik yapın. Yenilik bir lideri bir takipçiden ayırt eder. Görevinizi devredin, yeni işinize zamanınızın yarısını ayırabilmeniz için diğer üst yöneticilerin rutin işlerinizin yarısını yapmalarına izin verin. Yanlış yol izlememek veya çok fazla çabalamamak için çok fazla şeye hayır deyin. Çok önemli yaratımlar ve köklü yeniliklere odaklanın. Yeryüzündeki en iyi şeyleri yapmak isteyen insanları işe alın. Bir teknoloji şirketinde bile ürün-bazlı bir üretime ihtiyacınız var. Bir sürü şirket tonlarca mükemmel mühendise ve akıllı insana sahip. Fakat sonuç olarak, bütün bunları bir araya getirecek olan bir yerçekimi kuvvetine ihtiyaç var.

 

Başarısızlıklardan ders çıkarın. Bazen yenilik yaptığınızda hata yaparsınız. Onları çabuk şekilde kabullenmek ve diğer yeniliklerinizi geliştirmeye devam etmek en iyisidir.

 

Sürekli olarak öğrenin. Her zaman öğrenecek “bir şey daha” vardır. Şirketinizdeki ve şirketiniz dışındaki fikirleri harmanlayın. Müşterilerinizden, rakiplerinizden ve iş ortaklarınızdan bir şeyler öğrenmeye bakın. Eğer hoşlanmadığınız biriyle iş ortağıysanız, onu sevmeye çalışın – onu övün ve ondan bir şeyler öğrenmeye çalışın. Düşmanlarınızı açıkça ama dürüst şekilde eleştirmeyi öğrenin.

 

Bonus videosu:

 

https://youtu.be/KuNQgln6TL0


Bu makale addicted2success.com’da Joel Brown tarafından 2015’te yayınlanan yazıdan çevrilmiştir.

 

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*