Asansör Konuşması

Girişimcilik dünyasında çok fazla karşılaşılan ve insanların da çok sık duyduğu fakat içeriğini tam olarak bilmedikleri bir terimden bahsetmek istiyorum size. Evet doğru bildiniz  bu terim Asansör Konuşması.

Hadi gelin sizinle birlikte kısa bir vaktimizi ayırıp bir çalışma yapalım. Bir girişim fikriniz olduğunuzu, bu fikrinizi geliştirmek ve insanlara anlatmak için can attığınızı düşünün. Tam o sırada hiç beklemediğiniz bir asansörde fikrinizi anlatmayı en çok istediğiniz kişi ile karşılaştınız ve hem kendinizi hem de fikrinizi anlatmanız için sadece 1 dakikanız var. Kulağa çok az geliyor değil mi? Sakın panik yapmayın. Şimdi önünüzde 2 seçenek var ya hayatınızın bu fırsatını kullanacaksınız ya da konfor alanınızdan çıkıp, cesaretinizi toplayıp karşınızdaki kişiye kendinizi ve fikrinizi anlatacaksınız. Burada küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum hayatınızın fırsatının ne zaman ayağınıza geleceği hiç beli olmaz o yüzden ne yapıyoruz önümüze çıkan bütün fırsatlara hayatımızın son fırsatıymış gibi bakıyoruz ve elimizden geldiğince bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bütün cesaretinizi topladınız fakat asansör konuşmasının nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz. Doğru yerdesiniz. Birazdan Asansör konuşması nasıl yapılır sizlere anlatacağım.

Asansör Konuşması İngilizce adıyla Elevator Pich bir pazarlama tekniğidir

Asansör Konuşması İngilizce adıyla Elevator Pich bir pazarlama tekniğidir. Asansör Konuşmasıyla 60 saniye içerisinde karşınızdaki kişiye (bu kişi girişimcilik dünyasında genelde yatırımcı olur) kendinizi ve girişimcilik fikrinizi anlatıp karşınızdaki kişiyi ikna etmeniz beklenir.

Asansör Konuşmasında bahsetmeniz gereken şeyler

  1. İlk başta tabi ki isminiz ve soy isminizle kendinizi tanıtıyorsunuz
  2. İkinci olarak ne yaptığınızdan bahsediyorsunuz. Burada sizinle bir püf nokta paylaşacağım. Çalışıyorsanız sadece unvanınızı söylemeyin böyle yaparak kendinizi sınırlandırmış olusunuz. İnsanlar unvanınızdan çok ne yaptığınızı merak ederler. Unutmayın o unvana sahip birçok kişi var fakat sizin o insanlardan farkınız ne, siz o insanlardan neyi farklı yapıyorsunuz? 
  3. Eğer varsa ilgi alanınızdan bahsedebilirsiniz. Kim bilir belki karşınızdaki insanla ortak ilgi alanlarına sahipsinizdir ve daha fazla dikkatini çekersiniz.
  4. Konuştuğunuz kişinin aklında daha fazla kalmak istiyorsunuz ve tabi o kişiyi tanıyorsanız karşınızdaki insana katabileceğiniz değerlerden bahsedebilirsin tanımıyorsanız, tanımak için sorular sorabilirsiniz ve unutmayın bu konuşma sırasında size de soru sorulabilir o yüzden her türlü soruya hazır olun. Her türlü soruya hazır olmanız için de tabi ki kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Bunun için de size verebileceğim en önemli tavsiye kağıt alıp kendinizle ilgili her şeyi yazın. Sevdiğiniz, sevmediğiniz ve en önemlisi geliştirmeye ihtiyaç duyduğunuz alanlar.
  5. Ve en son olarak karşınızdaki kişiden bir beklentiniz varsa açık ve net bir şekilde bunu dile getirin, iletişimde kalmak istediğinizi söyleyin ve eğer ikiniz için de uygunsa linkedn’dan birbirinizi ekleyebilirsiniz.

Bütün bunları yaparken 60 saniyeniz olduğunu da unutmayın lütfen. Ayrıca yaptığınız işeri ya da kendinizi hikayeleştirip anlatırsanız da akılda kalma oranınız artar

Artık ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Geriye sadece kendinizi çok iyi tanıyıp biraz pratik yapmak kaldı.


0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

4 Şehir Bir Gelecek

Son bir yıl içerisinde girişimcilik ekosistemi gelişmiş 3 gelişmekte olan da 1 şehir gördüm: Londra, İsrail, San Francisco…

Android Akademi

Hepimizin müthiş fikirleri, planları, hayalleri var şu hayatta değil mi? Söylesenize, internette dolaşırken yeni bir ‘icat’ ile karşılaştığınızda…

Sadece Sen Olduğun İçin

Lisedeyken kafamda çok kurardım. İlerde ne olsam ne yapsam acaba hayatım ne yönde şekillenecek diye düşünürdüm sürekli. Hayat bazen pek bizim hayal ettiğimiz gibi gitmese de sonuçları iyikilerle sonuçlanabiliyor ve bunlar oluşturuyor aslında dönüm noktalarımızı.