Hayatımda her şey küçükken yaşadığım bir olayla başladı. Birden tüm bakış açım değişmişti. Halbuki bu birden olamazdı, uzun zaman alan bir süreç olmalıydı, belki de bana öyle gelmişti.
Bu değişim, daha birçok farklı değişime ve öğrenmelere gebeydi. Denenmemiş şeyleri denemek, girilmemiş yerlere girmek ve bulunmayanı bulup çıkarıp korkmadan denemek. Kulağa farklı ve ürkütücü gelse de aslında çok eğlenceli bir deneyim. Biraz daha derinlere inebilsem DeepWeb’de Bitcoin’i 50$’a da alabilirdim ama maalesef oraya kadar inememişim, biraz daha üst taraflarda kaldım. Beyin ve psikoloji üzerine farklı çalışmaların olduğu kapılardan girdim ve bu beni yıllarca aktif olarak deneyimleyeceğim ve alet çantamda her zaman ve her yerde en önemli aletlerimden birisi olarak yanı başımda olacak bir kavramla tanıştırdı, BrainWaves teknolojiyle!
Bu yazıda, bir girişimcinin alet çantasında bulunması gereken BrainWaves Teknolojisi nedir ondan bahsedeceğim. Konu hakkında tanıtım ve giriş tadında olacak bu yazımla, yeni bir dünyaya yelken açıyorsun!
Brain Waves nedir?
Teknolojisine değinmeden önce, Brain Waves dediğimiz kavramın ne olduğu hakkında konuşalım. Brain bildiğimiz gibi beyin, waves ise dalgalar anlamına geliyor; birleştirdiğimizde beyin dalgaları sonucuna ulaşıyoruz. Peki, nedir bu beyin dalgaları? Gayet güzel bir beynimiz var, sen de bunlardan bir tanesine sahipsin. Kolumuz olmadan yaşayabiliyoruz ancak onsuz asla.
Bu önemli organ hakkındaki şu gerçeği bilmek seni heyecanlandıracaktır: Beynimiz her hareketimiz ve tepkimizde belirli frekanslarda dalgalar üretiyor. Şu an bu yazıları okurken de beynin ileride bahsedeceğim temel ve farklı dalga türlerinden bir tanesini üretiyor olacak, kaçışın yok! Bu farkındalığa sahip olmak geri kalan tüm yazı boyunca işine yarayacak.
Bir düşünce deneyine ne dersin?
Sakin ve huzurlu bir yaz akşamında odandasın ve sahile doğru huzurlu bir şekilde bakarak dinleniyorsun. Evde de tek başınasın. Bir anda zihinsel süreçlerinin bir tanesinden sana bir çıktı geldi ve güzel bir fikire ulaştın.
Tebrikler! Zihnin bir anda çok faal bir moda geçti, bunun üzerine çalışmak istiyorsun. Zihninde kalmaması için kalkıyorsun ve hemen masana oturup önüne bir kağıt alıp çalışmaya koyuluyorsun. Bu da ayrı bir tebriği hak ediyor tabii. Sonrasında, Spotify’da konsantre olmanı sağlaması için bir çalma listesi açıyorsun ve çalışmaya koyuluyorsun. Çıt yok. Sadece sen ve çalışma kağıdın. Saatlerce, tamamıyla odaklı bir şekilde notlarını alıyor, taslağını çıkartıyorsun. Bir de saate bakıyorsun ki gece bire yaklaşmış. Artık kendine bir ödül vererek güzel bir uyku çekmen gerektiğini düşünüyorsun, yoruldun ve ne de olsa harekete geçtin! Hazırlıklarını yapıp yatağına doğru geçiyor ve kafanı kaldırıp tavanı izlerken farklı hayallerle uykuya dalıyorsun… Ancak gece bir anda korku ve tedirginlik halinde uyanıyorsun, dışardan hiç de alışık olmadığın kavga sesleri geliyor ve tedirginliğin git gide artıyor. Evde birileri olsa yine iyi, tek kalman da korkunun şiddetini arttırıyor. Biraz daha gürültü patırtı derken sesler kesiliyor, sen de biraz huzursuz olmuş ama yine de uyuyabilir bir şekilde uykuna devam ediyorsun, ne de olsa bir sıkıntı olmadı.
Düşünce deneyimiz nasıldı? Peki, sence bu deneyi neden gerçekleştirdik?
Düşünce deneyine dalmadan önce beynimizin her durumda belirli frekansta dalgalar ürettiğinden bahsetmiştim. Bu dalgalar Alpha, Beta, Delta, Gamma ve Theta şeklinde frekans aralıklarına göre belirleniyor.
İlk başta huzurlu bir şekilde oturuyor ve sahili seyrediyordun, gayet sakin, huzurlu, her şeyin yolunda olduğu bir zamandı. İşte beynin, o an Alpha (α) dalgaları üretiyordu. Alpha dalgaları, 8-12 Hz frekans aralığına sahip dalgalardır.
Bir özet…
Artık beyninin yaşadığın her durum ve olayda dalgalar ürettiğini biliyorsun. “Emre tamam öğrendik. Ama bunlar benim ne işime yarayacak?” diyor olabilirsin. O da serinin sonraki yazılarının konusu olsun. Çok derin, keyifli ve dönüştürücü bir konuya dalıyoruz!
–>