Bunu yapın: Girişimlerde ‘Kirpi’ Yöntemi

İş dünyasında yaptıkları – ve yapacakları – tek şeyi diğerlerinden daha açık bir şekilde tanımlaması gereken biri varsa o da şirket kuran girişimcilerdir. Eğer aşina değilseniz, genel olarak şirketinizin gerçekten iyi olduğu tek bir şey üzerine yoğunlaşacak şekilde küçülmesi fikrine ‘Kirpi Prensibi’ adı verilir. Sadece ve sadece iyi olduğunuz tek şeyi yapın ve diğerlerinden daha iyi yaparak ona odaklanın. O şey ne olursa olsun kararlarınızı yönlendiren şey olduğundan da emin olun.

Başka bir deyişle, eğer McDonalds’sanız araba satmayın. Yaptığınız şeyi yapın ve onu iyi yapın.

 

Henüz bunun genel olarak iyi bir şirket tavsiyesi olup olmadığı konusunda mutabakat sağlanmış değil ama ben öyle olduğunu düşünüyorum. Özellikle girişimler söz konusu olduğunda iki kat önemli bir strateji olduğunu düşünüyorum.

 

Çoğu girişimci enerji ve fikirle doludur. Sürekli yeni şeyler düşünürler ve ürünlerini veya pazarlarını nasıl geliştirebileceklerinin yollarını fark ederler. Enerji ve fikirlerin bileşimi onları başarılı yapan şeylerden biridir.

 

Fakat bu kirpi modeli ile uyuşmayabilir. Odak ve basitlik; büyük, yeni fikirler ve çılgın enerji ile birlikte yürümeyebilir. Bir girişimcinin tek bir güzel fikir ile devam edip sadece o fikrin canlanması için zaman harcamasının çok zor olduğunu söylerken ne dediğimi oldukça iyi biliyorum. Girişimciler parlak objeler gibidirler.

 

Seri girişimci ve risk sermayedarı olan Josh Felber bunu anlıyor. Bana bir numaralı görevin ‘‘fikirlerin müşterilere inanılmaz derecede büyük değer yaratmak için odaklanması’’ olduğunu söylemişti.

 

İşte bu yüzden kendi olayınızı – kendi kirpinizi – bulmak mükemmel bir girişim tavsiyesidir.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Girişiminizi Ölçeklendirmenin Püf Noktaları

Bir işletmeci ve aynı zamanda Northwestern Üniversitesi Kellog School of Management’ta yardımcı öğretim görevlisi olan Daniel Weinfurter’a göre bir işletmeyi açılışından, büyüme evresine başarılı bir şekilde taşımak için direksiyonda oturacak doğru insanları işe almak gerekiyor.