Bunu Yaşamak Bile Bir Ömre Bedel

1
2197

Girişimcilik hakkında bilgi sahibi olmak bile sizi girişim fikirleri üretmenize teşvik ediyor. Bu işin en sevdiğim tarafı bu galiba. Bir beyaz odanın içindesiniz ve hiç bir eşyanız yok. Bomboş bir oda burası bu odanın içinde bir siz varsınız başkası yok. Başkasının oraya gelebilmesi için tekerleği mi icat ederdiniz? Yoksa yerlerin soğukluğundan dolayı bir oturma grubu mu tasarlardınız? Yoksa siz de bu beyaz odalarda yaşayan insanların bir araya gelebileceği bir platform kurmayı mı düşünürdünüz? Yoksa yoksa karnınız mı açıktı? Anneniz gibi yemek yapan bir robotun olma fikrinin kulağa hoş geldiğini mi düşünürdünüz? Benim aklıma gelenler bunlar, ya sizin?

 

Girişimciliği tanımak. Her ne fikir üretirsek üretelim. Her ne yaparsak yapalım. Girişimciliği tanımak boş bir odayı/dünyayı tanımak gibi. Tam burada “zaman” devreye giriyor. Zaman ilerledikçe insanlar değişiyor, insanlar değiştikçe dünyamız değişiyor. Bu değişimi takip ediyor olmak ve bu değişime göre fikirler üretmek ritme uymak demek oluyor ki tam burada da o hiç söylenmemişi söylemek, o hiç yapılmamışı yapmanın, fayda sağlamanın ve değerler üretmenin kapısını aralıyor. Geri kalan girmek veya girmemek. İçimizdeki ses: Gir!

 

Elektro gitar çaldığım dönemlerde Jimi Hendrix’i ağzımız açık dinledikten sonra tecrübesi bol abilerimiz 3 saniye içinde şunu söylerdi: “Anasının karnında öğrenmedi. Çok çalıştı.” Bu söz ciddi  anlamda motivasyon kaynağı olabiliyordu. Girişimciliğin de bir öğrenme yolculuğunun olduğunu ve bu öğrenme yolcuğunda giriş kapısını bulabilecek bilgi birikiminin ve deniz feneri gibi ısrarla bu kapıdan girebilmen için yazılarla, videolarla, etkinliklerle ve çeşitli yöntemlerle girişimcilik kapısının üstündeki o levhanın içine işlenmiş mutluluğun hazzını gösterebilmek için extramesai kaydetmeye devam edenler iyi ki varlar. İçinde hoş geldin diyenlerin olmadığı kapıya hoş geldin. Levha: Giriş.

 

Farklıyız. Farklılar sunarız. “Peki senin girişim’in ne?” sorusu kişisel network’ümüzden (Kayseri’de ve Karabük’te buna çevre diyorlar) en çok duyacağımız soruların başında geliyor. Soyut fikirlerin somutlaştığı dünya’ya merhaba. İyi ki buradasın. Çünkü senin farklılığına ihtiyacımız var. Yukarıdaki soruya ve onunla devam eden bir çok soruya cevap verebilecek olan sensin. Bunu yaşamak bile bir ömre bedel: Girişim

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………: Girişimci

 

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here