
Girvak Ekipten | Ekim | Kasım
Ekosistem* Türk Dil Kurumu’nun tanımı ile “Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran çevrenin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik gösteren ekolojik sistem” demek. Ancak biz girişimcilik ekosistemini bu tanımın benzeri bir yerden ama sosyolojik bir tanım olarak kullanıyoruz. 2006 yılında B. Cohen tarafından ilk defa kullanılan girişimcilik ekosistemi kavramı, yerel veya bölgesel girişimciliği etkileyen sosyal ve ekonomik çevre olarak belirtiliyor. Bu sistem, genellikle de belirli bir yerde birbirleri ile uyum içerisinde çalışan bireyler ve faktörler kümesinden oluşuyor.

fellow2020 – Fellow Programı Seçim Süreci Tamamlandı!
Beş aşamadan oluşan ve bu yıl 114.298 Fellow adayı ile başladığımız seçim sürecini tamamladık. Son aşamada 220 Fellow adayı Mütevelli Heyet üyelerinden oluşan 15 kişilik jüri üyelerimiz ile online mülakat gerçekleştirdiler. Peki buraya nasıl geldik?
Mayıs ayında başlayan süreçte bu yıl dijitalleşme sürecimize Fellow Programı seçim sürecini de dahil ettik ve hali hazırda dijital aşamaları bulunan seçim sürecimizi yeni araç ve kurgularla güncelledik. Özellikle geçtiğimiz dönem adaylarından gelen geri bildirimleri dikkate alarak süreci geliştirdik.
Bu aşamaya kadarki süreçte 1. aşamada adaylar CV başvurusu ile kendilerini tanıttılar. 2. aşamada youtube videosu yaratarak kendilerini ve Fellow olma motivasyonlarını aktardılar. 3. aşama ise gençlerle ilk defa yüz yüze iletişim kurduğumuz, tanıştığımız aşama.
3. Aşama ve 4. Aşama
3. aşamada girişimcilik ekosisteminden olan jüri üyelerimiz adaylar ile görüşmeler gerçekleştiriyorlar. Her görüşme 15 dakika sürüyor ve 6 temel sorudan oluşuyor. Yapılan görüşmeleri, verilen cevapları jüriler değerlendiriyor ve önceki aşama puanlarıyla birlikte kümülatif bir değerlendirme sonucunda aşama sonuç sıralaması oluşturuluyor.
Bu sıralamaya göre 4. aşamaya kalan adaylarımız 4. aşamada eleştirel düşünme becerisi testine katılabiliyor. Testteki başarı oranını ve önceki aşama sonuçlarını birlikte değerlendirip 114.298 kişiden son aşamaya kalan 200 kişiyi belirliyoruz. Son aşamada ise Mütevelli Heyet üyeleri ile yapılan online görüşmelerin ardından bu yılın Fellowları belirlendi.
Paydaş Kurumlarımıza Teşekkürler
Seçim Süreci boyunca sürecin dijitalleşmesine destek olan ve alanlarındaki uzmanlıklarını, bilgi birikimlerini gençler için bizlerle işbirliğine dönüştüren kurumsal paydaşlarımız Bonapply, Mentornity, Verilogy, AloTech ve Talent Managment.co’ya çok teşekkürler.
Jürilerimize Teşekkürler
Geri vermek, yani giveback yapmanın en anlamlı adımlarından biri de kendi geçtiğin yollardan geçen gençlere katkı sağlamak… Fellow Programı seçim süresince bizlerle gönüllü olarak birlikte olan jüri üyelerimize sonsuz teşekkürler. Süreç boyunca girişimcilik ekosistemindeki 35 farklı kurumdan 38 jüri üyesi bizlerle birlikte oldu, gençlere destek verdi.
3. Aşamada 38 Jürimiz 524 Genç ile Toplamda 137 Saat 55 Dakika Görüşme Gerçekleştirildi.
Jürilerimiz; Ata Uzunhasan, Ayşe İnal, Baran Gürcan, Başak Sucuka, Başak Feyzioğlu,, Can Dörtkardeşler, Berivan Eliş Türkmen, Cem Leon Menase, Cihan Okalp, Dinçer Can Demirkılınç, Doğan Turan, Emre Erbirer, Fatih Canan, Fatih Özkul Fırat Umut, Gizem Burçetin, Göksemin Özdemir, İlker Akansel, İpek Çeliköz, Kerem Engin, Koray Bahar, Melike Kılıç, Merve Kavas, Onur Can Kar, Orcun Fıstık, Orhan Bayram, Öykü Kurtoğlu, Özge Öncel, Sargın Erdoğan, Süleyman Bağırgan, Şerif Kaya Çınar, Treysi Tovim, Yavuz Çingitaş, Yılmaz Odacı.
5. Aşama
Beşinci ve son aşamada adaylar 15 Mütevelli Heyet üyemizin katılımıyla oluşturduğumuz 5. aşama jürileri ile görüşme gerçekleştirdiler. Görüşmede Fellow Programına özel yaratıcı ve eşsiz sorularla adayları tanımaya çalıştılar ve değerlendirdiler.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda 114.298 kişinin başladığı yolculuk sonunda 40’ Fellow, 81’ise Challenger olmak üzere toplam 121 yeni Girvak gencini aramıza katmış olduk. Ayrıca süreçte, beşinci aşamaya hak kazanmış her adayımıza IBM SkillsBuild ve Enocta eğitim platformlarına ücretsiz üyelik imkanı sağlayacağız.
Aramıza katılan arkadaşlara tekrar hoş geldin diyor, bu eşsiz deneyimi başarıyla tamamladıkları için kendilerini kutluyoruz.

Yenilenen ve Yepyeni Gençlik Programları!
Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak yepyeni bir gençlik programını hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Çok yakında güncellediğimiz Fellow Programı ve Alumni Programı’nın ardından yepyeni bir gençlik programını hayata geçirmeye başlayacağız!
Girişimcilik ekosistemini gençlerle birlikte genişletmek, daha fazla genci bu ekosisteme tutundurmak, program çıktıları ile toplumsal fayda sağlamak gibi hedeflerle tasarladığımız programımız için son hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Fellow olma hayallerine giden bu yolda oldukça heyecanlı deneyimler gençleri bekliyor.
Artık gençler Girvak serüvenlerine Fellow veya Challenger olarak başlayabilecekler. 15 farklı metod ile 100’ün üzerinde etkinliğe katılarak girişimcilik ekosistemine derinlemesine entegre olacaklar. İhtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış içeriklere göre bilgi ve becerilerini geliştirme şansına sahip olacaklar. Girişimcilik Vakfı’nın eşsiz iletişim ağı, gençlerin güncel ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş çalışmalar ve güncel temel beceri eğitimleri, yeni teknoloji ve gündemlere dair atölyeler, kurumsal şirketlerle tematik çalıştaylar, girişimcilik ekosistemi için gerçekleştirilen etkinliklere altın biletler ile ücretsiz katılım imkanı, yani kısacası dolu dolu bir yıl ve yepyeni bir programlar gençleri bekliyor.
Challenger programından Fellow Programına, Fellow Programından Alumni Programına, Alumni Programından Ambassador Programına uzanan ve yıllar sürecek, harika bir süreç için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.
Çok yakında yenilenmiş ve yepyeni gençlik programlarımızla karşınızda olacağız…

NEXT 2020 Programının Online EdTech Summit’ini Başarıyla Gerçekleştirdik!
Amerikan Büyükelçiliği ve Zorlu Holding desteğiyle Mef Üniversitesi ortaklığında hayata geçirdiğimiz NEXT 2020 programının son adımı olan EdTech Summit’i başarıyla gerçekleştirdik.
Amerikan Büyükelçiliği ve Zorlu Holding desteğiyle Mef Üniversitesi ortaklığında hayata geçirdiğimiz NEXT 2020 programının son adımı olan EdTech Summit’i başarıyla gerçekleştirdik.
Zorlu Holding, Vestel Ventures, Amerikan Büyükelçiliği, Mef Üniversitesi’nin de katılım gösterdiği Summit kapsamında Prof Dr Erhan Erkut’u ana konuşmacı olarak ağırladık!
Türkiye’de ilk defa eğitim teknolojilerini ve girişimciliği buluşturan program olma özelliğini taşıyan NEXT 2020 kapsamında programımızın içeriğine yaraşır bir şekilde eğitim alanındaki tüm sektörlerin katılımının sağlandığı birleştirici bir Summit gerçekleştirdik.
Yaklaşık 1800 kişi tarafından izlenen EdTech Summit kapsamında ana konuşmacımız Erhan Erkut, ¨2050 yılı ve sonrası için eğitim teknolojilerini neler bekliyor? Hem girişimci hem yatırımcı tarafında eğitim teknolojileri hangi yöne doğru gidiyor?¨ gibi sorular çerçevesinde çok aydınlatıcı bir konuşma gerçekleştirerek açılışı yaptı. Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt ve Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül de eğitim teknolojilerinin önemine değindikleri konuşmalar gerçekleştirdi. Sonrasında Mektepp kurucularından Mehmet Furkan Polat moderatörlüğünde Kunduz App kurucu ortağı Başar Başaran, Koda (Köy Okulları Değişim Ağı) başkan yardımcısı Ömer Özkan, Twin project kurucusu Asude Altıntaş ve yönetici, yazar Burcu Aybat’ın katılımıyla “Yeni normalde eğitim teknolojilerinin geleceğini” konuştuğumuz oldukça güzel bir panel gerçekleştirdik.
Summit kapsamında finale kalan 7 takım Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt, Enocta kurucusu Ahmet Hançer, Figopara kurucusu Koray Bahar, Startups.watch kurucusu Serkan Ünsal, Amerikan Büyükelçiliği’nden Deniz Gürsan ve Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül’ün de aralarında bulunduğu büyük jüriye sunumlarını yaptı.
Ebabil ekibi üçüncü olurken, Kitapfy ekibi ikinci ve Codehome ekibi birinci olarak 15.000 TL para ödülü almaya hak kazandı.
CodeHome : Codehome, kodlama ve yazılım alanında canlı ders almak isteyenlerle eğitmenleri bir araya getiren ve sanal sınıf gibi inovatif özellikler sunan bir pazaryeri.
Kitapfy : Paylaşım ekonomisine katki sağlayan, insanların ihtiyaçları olan kitapları satın alıp ihtiyaç duymadıklarını satabilecekleri bir platform.
Ebabil : eBabil özgün oyunlaştırma bileşenler ve öğretim ilke yöntemleriyle erken yaşta dil öğrenimini destekleyerek dil öğrenememe sorununa somut bir çözüm getirmeyi hedefleyen bir platformdur.
Kazanan ilk üç takım ise inkübasyon desteği almaya hak kazandı, kendilerini tekrar tebrik eder, tüm takımlara da başarılar dileriz.
EdTech Summit’imizi Youtube kanalımız üzerinden buradan izleyebilirsiniz!

Android Akademi’de Ön Jüri Aşamasını Gerçekleştirerek Demo Day’de Finale Çıkacak 7 Takımı Seçtik!
Google Türkiye ortaklığında, BTK destekleriyle ve İTÜ ARI Teknokent, Türk Hava Yolları ve General Mobile sponsorluğuyla hayata geçirdiğimiz Android Akademi programımız kapsamında Bootcamp’e katılmaya hak kazanan 17 takım iş modellerini geliştirirken bir yandan da ön jüri aşamasıyla finale kalıp Demo Day’de yarışma fırsatı yakalayacak 7 takım seçildi. Finale kalan takımlarımızı tebrik ediyoruz!
Android Akademi programımız kapsamında Bootcamp’e katılmaya hak kazanan 17 takım iş modellerini geliştirirken bir yandan da ön jüri aşamasıyla finale kalıp Demo Day’de yarışma fırsatı yakalayacak 7 takım seçildi.
Yatırımcı ve mentor Ayşe İnal, Yalın Girişim kurucusu ve Eczacıbaşı Holding İnovasyon Müdürü Burak Yaman, Addwise.me kurucusu Erman Turan, Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu yöneticilerinden Erdem Akın ve GOOGLE Türkiye Kamu Politikaları ve Devlet İlişkilerinden sorumlu yönetici Erkan Kaptan’ın yer aldığı jüri finale kalan 7 takımı seçti.
Takımlar Ocak ayında yapılacak Demo Day’de büyük jüri karşısında ilk üç takım olmak için yarışacak. İlk üç takım San Francisco ekosistem gezisi ödülüne sahip olacak ve İTÜ ARI Teknokent desteğiyle ücretsiz inkübasyon almaya hak kazanacak.

SHELL İle Birlikte Geleceğin İstasyonlarını Tasarlayan Fellow’larımız Pitching Day’de Projelerini Sundular!
Ortağımız Shell ile yaptığımız gençlik atölyesinin son adımı olan Fellow’larımızın geleceğin istasyonlarını tasarladıkları projemizde Fellow’larımız Shell CEO’su Emre Turanlı, Girvak Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Girvak Genel Müdürü Mehru Aygül’ün de yer aldığı jüriye tasarladıkları projelerini sunma şansı yakaladılar!
Ortağımız Shell ile yaptığımız gençlik atölyesinin son adımı olan Fellow’larımızın geleceğin istasyonlarını tasarladıkları projemizde Fellow’larımız Shell CEO’su Emre Turanlı, Girvak Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Girvak Genel Müdürü Mehru Aygül’ün de yer aldığı jüriye tasarladıkları projelerini sunma şansı yakaladılar!
Beş takım halinde sunum yapan Fellow’larımız, tasarladıkları istasyonlarda sürdürülebilirlik, sağlıklı yaşam, yenilenebilir enerji, sağlıklı gıda gibi alanları öne çıkardılar.
Ortaya çıkan fikirlerin tamamı yapılabilir olmak üzere iki fikri uygulanabilirlik açısından seçen jüri pilot olarak seçtikleri istasyonlarda Fellow’larımız ile birlikte uygulama yapmaya hazırlanıyor.
Bizler için de çok öğretici ve heyecan verici bu işbirliği için Shell ailesine çok teşekkür ediyoruz.

TSKB İle Teknoloji Ve Girişimcilik Platformu Kapsamında Fikir Atölyesi Gerçekleştirdik!
OrtağımızTSKB çalışanları ve Girvak Fellow’ları ile birlikte “Covid-19 & Dijitalizasyon” konusunda banka süreçlerini iyileştirmek ve kurum içi girişimciliği desteklemek amacıyla oldukça verimli bir atölye gerçekleştirdik.
Ortağımız TSKB çalışanları ve Girvak Fellow’ları ile birlikte “Covid-19 & Dijitalizasyon” konusunda banka süreçlerini iyileştirmek ve kurumiçi girişimciliği desteklemek amacıyla oldukça verimli bir atölye gerçekleştirdik. Atölye kapsamında farklı alanlarda uzmanlaşmış olan TSKB çalışanları ve Girvak Fellow’ları takım olarak Dani Benreytan moderatörlüğünde iç müşteri – dış müşteri ve iç süreçler başlıklarından seçtikleri herhangi birinde hayata geçebilecek fikirler ürettiler. Oldukça uygulanabilir fikirlerin çıktığı etkinlikte dileyen ekipler fikirlerini hayata geçirebilmek için adım atabilecekler.

TSKB İle Teknoloji Ve Girişimcilik Platformu Kapsamında Trend Sohbetimizi Gerçekleştirdik!
TSKB çalışanlarına özel olarak her ay gerçekleştirdiğimiz trend sohbetleri serisinde geçtiğimiz ay Girişimcilik Vakfı Alumnisi Dilan Tulan “İnsan ve algoritma karar verme süreçleri “ konulu bir sohbet gerçekleştirdi.
TSKB çalışanlarına özel olarak her ay gerçekleştirdiğimiz trend sohbetleri serisinde geçtiğimiz ay Girişimcilik Vakfı Alumnisi Dilan Tulan “İnsan ve algoritma karar verme süreçleri “ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. TSKB katılımları oldukça yüksek bir katılım gerçekleştirirken oturumun sonuna doğru konu ile bağlantılı sorularını sorabilme fırsatı yakaladılar.

GBase Dijital programımızın sonuna geldik!
İstanbul Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı ortaklığı ve Google’ın desteği ile pandemi salgını ile mücadeleye kapsamında tasarladığımız bütüncül bir gelişim programı olan GBase Dijital programımızın sonuna geldik!
BiBolu programımızda elçilerimizle buluşmalarımızı COVID 19 Pandemisi ile birlikte online ortama taşıdık. Her hafta perşembe günü bir araya gelerek birer saatlik sohbetler gerçekleştirdik. Bu sürecin hayatlarımızı nasıl etkilediği ve gündemlerimiz üzerine sohbet etmenin yanı sıra önümüzdeki dönemlerde programımız kapsamında atılacak adımlar üzerine konuştuk. Programımızın bir sonraki dönemini tasarlarken elçilerimizin de beklentilerini alarak ve ihtiyaçlarını anlayarak ilerleyeceğiz. Birlikte tasarlayacağımız yeni dönemin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
GBase Dijital kapsamında pandeminin etkilerinin azaltılmasına yönelik dijital teknolojileri kullanarak eğitimin devamlılığını sağlamayı, yenilikçi iş modelleri geliştirmeyi, virüsün yayılımını önlemeye yönelik kritik öneme sahip sosyal mesafeyi koruma ve evde kalma tedbirlerinin sürdürülebilir bir şekilde uygulanmasını sağlamayı hedefledik. Bu kapsamda sağlık okuryazarlığı becerilerini geliştirmeyi, dijital okuryazarlık yetkinliklerini artırmasını, salgının ortaya çıkardığı ekonomik hasarlara karşı yeni kariyer alternatifleri noktasında bilgilendirilmesini, işgücüne katılmaları için yetkinlik kazanmalarına yarayacak gerekli becerileri kazanmalarını, ilham almalarını, ve COVID-19 virüsünün yol açtığı sosyal izolasyonun negatif etkilerine karşı hayatlarında iyileştirmelere yol açmayı ve psikolojik yıpranma süreçlerini hafifletmeyi amaçladık.
Programımızla birlikte toplamda 18 M kişiye ulaştık.
Tüm eğitim ve seanlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

ÜNLÜ&Co Kadın Girişimciler Akademisi 5.Dönem Girişimcilerini Seçtik!
Paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz ÜNLÜ&Co Kadın Girişimciler Akademisi beşinci dönem kadın girişimcilerini seçti. Bu sene pandemi dolayısıyla tüm süreçlerini online platforma taşıyan akademi toplam 42 kadın girişimciye ışık oluyor.
Paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz ÜNLÜ&Co Kadın Girişimciler Akademisi beşinci dönem kadın girişimcilerini seçti. Bu sene pandemi dolayısıyla tüm süreçlerini online platforma taşıyan akademi toplam 42 kadın girişimciye ışık oluyor. Bu senenin açılışı online bir buluşma ile yapıldı. Programa kabul edilen kadın girişimciler hem ilk kez bir araya gelerek birbirlerini tanıma fırsatı buldu hem de Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü’nün ilham dolu hoş geldiniz konuşmasını dinleme fırsatı buldular.

Gbase İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ni Beraber Tasarlamak İçin Ortak Tasarım Çalıştayı Gerçekleştirdik!
İstanbul Kalkınma Ajansı ve T.C. Sanayi Bakanlığı desteği ile, İTÜ ARI Teknokent, Han Spaces ve Google işbirliğinde sürdürdüğümüz Gbase İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Fizibilite Projesi kapsamında İstanbul’da kurulması planlanan merkezin yol haritasını belirlemek amacıyla ATÖLYE İstanbul tarafından tasarlanan ve kolaylaştırılan; akademi, özel sektör, sivil toplum, medya, girişimcilik ve inovasyon ekosistemi paydaşlarının katılımı ile Ortak Tasarım Çalıştayımızı gerçekleştirdik!
İstanbul Kalkınma Ajansı 2019 Fizibilite Desteği Programı kapsamında, teknolojik dönüşüm odaklı, yenilikçi ve girişimci bir ekosistemin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla İstanbul’da kurmayı planladığımız uluslararası İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin teknik, mali ve kurumsal çalışmalarına Ağustos 2020 itibariyle fizibilite projesi ile başladık.
Proje kapsamında İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin vizyon ve misyonunun oluşturulması, amaç ve hedeflerinin belirlenmesi, topluluk ve programlama çalışmalarına yol göstermesi için 18 Kasım Çarşamba günü 10:00 – 18:00 saatleri arasında ATÖLYE tarafından tasarlanan ve kolaylaştırılan Ortak Tasarım çalıştayı düzenlendik. Çevrimiçi ve katılımcı bir yöntemle yürütülen çalıştayda akademi, özel sektör, sivil toplum, medya, girişimcilik ve inovasyon ekosistemi paydaşları yer aldı.
Ortak Tasarım Çalıştayı’na 25 – 60 yaşları arasında farklı deneyim seviyelerinden, rollerden ve disiplinlerden toplamda 80 kişinin katıldı.

Can’ımız için
2015 Fellowlarımızdan, parlak bir girişimci, sadık bir dost ve eşsiz bir ilham veren, Can’ımızı 14 Kasım 2020’de elim bir trafik kazası sonucunda kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Geri vermenin önemine olan inancıyla en büyük hayali kendisi gibi gençlere bir gün destek olmak olan Can’ın hayalini Can Dörtkardeşler burs fonu ile gerçekleştiriyoruz.
2015 Fellowlarımızdan, parlak bir girişimci, sadık bir dost ve eşsiz bir ilham veren, Can’ımızı 14 Kasım 2020’de elim bir trafik kazası sonucunda kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Geri vermenin önemine olan inancıyla en büyük hayali kendisi gibi gençlere bir gün destek olmak olan Can’ın hayalini Can Dörtkardeşler burs fonu ile gerçekleştiriyoruz.
Can sadece bir Fellow, Alumni değil, aynı zamanda hem Girvak’a hem de girişimcilik ekosistemine katılmak isteyen gençlere ilham kaynağı olan genç bir liderdi. Gençlerle olabileceği her alanda aktif olan, geri vermek için hayaller kuran biriydi.
Can’ın TEDx konuşmasını burdan izleyerek ilham verici, eşsiz buruhu biraz daha yakından tanıyabilirsiniz.
Can daha 27 yaşında 3 girişimde bulunmuştu. Üniversitesinin ilk senesinde bir moda danışmanlığı şirketi kurmuş, Otsimo isimli sosyal girişimin ortağı olmuş ve son 4 yılı aşkın süredir de kurucusu olduğu Udentify’ın başında bulunuyordu.
2020’ de Fortune dergisinin “40 yaş altı 40″ listesine seçilmişti. Voleybolu, arkadaşlarını, ailesini ve ülkesini çok severdi.
En büyük hayallerinden biri içindeki geri verme inancıyla, kendisi gibi gençlere destek vermekti. Biz de onun adını yaşatacak bir burs fonu oluşturmaya karar verdik.
Bu burs fonu ile birlikte daha çok gencin Can’ın vizyonunu yaşamasını, bayrağı ondan devralmasını istiyoruz, bu bizim için çok değerli.
Can gibi daha çok gencin desteklenmesi için siz de bu fona katkı vermek isterseniz, [email protected] adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Girvak Alumni’den Mustafa Buğra Çil ile Mezuniyet Sonrası
Girişimcilik Vakfı mezunlarımız ile söyleşilerimize Fellow 2016 ekibinden Mustafa Buğra Çil ile devam ediyoruz. Girvak’ın hayatında neleri değiştirdiğini, mezun olduktan sonra hayatındaki gelişmeleri ve gelecek planlarını anlatan Buğra’ya bu keyifli röportaj için çok teşekkürler.
Tüm Program ve projelerimizden haberdar olmak için bizi sosyal medyada takip edin!
https://twitter.com/girvak https://www.instagram.com/girisimcilikvakfi/ https://www.linkedin.com/company/5222329/ https://www.youtube.com/c/TurkiyeGirisimcilikVakfi https://www.facebook.com/GirisimcilikVakfi
