
Girişimcilik Vakfı Etki Programları’nda Kasım Ayı
ClimateXTurkey ile geleceğin için dönüşüme yön ver!
Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak ABD Büyükelçiliği ve 212’nin destekleriyle, Leaders for Climate Action, Impact Hub Istanbul, Hello Tomorrow Turkey ve imece ortaklığında hayata geçirdiğimiz ClimateXTurkey’in lansmanını proje destekçileri, işbirlikçileri ve UNDP Türkiye İklim Değişikliği ve Portföy Yöneticisi Nuri Özbağdatlı’nın katılımıyla Girişimcilik Vakfı YouTube kanalında gerçekleştirdik.
Proje kapsamında herkese açık olarak gerçekleştireceğimiz Farkındalık Aktiviteleri ve yenilikçi fikri olan üniversite öğrencisi ve mezunları için tasarladığımız Çözümün Parçası Ol: Girişimcilik Programı’yla iklim krizi konusunda kamuoyunda, özellikle de gençler arasında farkındalık oluşturmayı ve onları çözümün aktörleri olma yolunda desteklemeyi amaçlıyoruz. ClimateXTurkey topluluğuna katılarak konu hakkında farkındalığını artırmak veya girişimcilik programında yer almak isteyenler climatexturkey.com adresi üzerinden başvuruda bulunabilir.
Accelerate2030’da Kasım ayı
Accelerate2030 girişimleri mentorluk desteği ve özel sektör işbirliğinden yararlanmayı sürdürürken, bu ay kamu sektörünün önemli kuruluşlarıyla da ilk defa bir araya geldiler. 24 Kasım’da girişimler; bakanlıklar, belediyeler ve kalkınma ajanslarından oluşan bir gruba çözümlerini sunarak çözümlerini ölçekleme fırsatını yakaladı.
Bu matchmaking etkinliğinden önce kamu sektörü aktörleri sosyal ve etki girişimleriyle sürdürülebilir işbirlikleri yaratma üzerine bir eğitim alarak program girişimleriyle daha etkili işbirliği yaratma şansını yakaladı.
Programın herkese açık webinar serisinde ise bu ay sosyal girişimler ile özel sektör arasında nasıl etki yaratan işbirlikleri kurulacağı ve sosyal/etki girişimciliğinin kamu tarafından başarılı bir şekilde desteklendiği iyi örnekleri ve en güncel kamu politikalarını ve desteklerini konuştuk. Webinar’larımızı buradan ve buradan seyredebilirsiniz!
Oyun ve Uygulama Akademisi’nde Kasım ayı
Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi işbirliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle hayata geçirilen Oyun ve Uygulama Akademisi ile dijital ekonominin büyümesine, 18-29 yaş arası gençlerin dijital becerilerinin gelişmesine, teknoloji sektöründe istihdamın artmasına ve teknoloji odaklı girişimlerin çoğalmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.
22 Eylül 2021’de Teknofest’te lansmanı gerçekleşen Akademi, 7 Kasım tarihine kadar 81 ilden 34.080 başvuru aldı! Akademi, seçim süreci sonunda 2000 bursiyeri ile 1 Aralık’ta başladı. Gençlerin Unity ve oyun sanatı öğrenerek oyun geliştiricisi veya Flutter öğrenerek uygulama geliştiricisi olmak için atacakları ilk adımlar aynı zamanda girişimcilik, hukuk, finans, insan kaynakları, networking eğitimleri ile desteklenirken, kariyer hızlandırma etkinlikleri ile teknoloji sektöründe sıfırdan kariyerlerini inşa edebilmeleri için gerekli ağı ve yetkinlikleri sunuluyor. Kapsamlı bir topluluk programı da olan Akademi’de 2000 bursiyer ilk günlerden itibaren iletişimlerini geliştirerek kendi öğrenme topluluklarını oluşturdu.
Oyun ve Uygulama eğitimlerinin ardından Ocak ayında bursiyerler Google Proje Yönetimi Sertifika Programı kapsamında proje yönetimi eğitimine, Mart ayında girişimcilik eğitimlerine ve Nisan ayında kariyer hızlandırma eğitim ve etkinliklerine katılacak, Haziran’da gerçekleşecek hackathon ile mezun olacaklar.
Roche’un uluslararası hızlandırma programı olan HealthcareLab başvuruları için Türkiye partneri olduk!
Avrupa ve Türkiye’deki dijital sağlık girişimlerini destekleyen bir hızlandırma programı olan HealthCareLab’in misyonu, sağlık alanında çığır açan girişimlerin pazara daha hızlı giriş yaparak adapte olmasını sağlamak, bu kapsamda faaliyet gösteren girişimleri büyütmek ve beslemek. Program, Roche & EIT Health’den sektör liderleri tarafından destekleniyor ve Civitta’dan inovasyon uzmanları tarafından yönetiliyor.
- Daha iyi kararlar verebilmek için sağlıkta veri yönetimi,
- Dijital tanı ve hastalık yönetimi,
- Tarama ve erken tanı
ihtiyaçlarından birine yönelik çözüm üreten sağlık girişimleri programa başvurdu. Kazanan girişim 10.000 Euro para ödülünün yanı sıra Roche’un hızlandırma programında girişimini geliştirme ve uluslararası uzmanlardan mentorluk fırsatını yakalama şansını elde edecek.
2022 TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu başladı!
Girişimcilik Vakfı’nın girişimcilik ruhunun TSKB’nin danışman bankacılık anlayışıyla buluşturan 2022 TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu başladı!
Bu dönemin ilk buluşmasında “Gürültüden uzaklaş!” mottosuyla yola çıkan ve kullanıcılarına yeni bir medya deneyimi sunan Aposto!’nun kurucu ortakları Umutcan Savcı ve Orhun Canca’yı ağırladık. TSKB çalışanları ve GİRVAK Gençlik Programları katılımcılarıyla bir araya geldiğimiz buluşmada Aposto!’nun ilham verici kuruluş hikayesini ve gelecek planlarını konuştuk.

Girişimcilik Vakfı Gençlik Programları’nda Kasım Ayı
Fellow Programı #fellow2021 Dönemi Seçim Süreci Tamamlandı!
Her yıl yüz binlerce üniversite öğrencisi gencin başvurusunu aldığımız Fellow Programı kapsamında, 5 aşamadan oluşan ve her aşamasında birbirinden farklı deneyimler yaşayan gençlerden seçim sürecini başarıyla tamamlayanlar Fellow Programı veya Challenger Programı’na davet almaktalar.
Bu dönem, 2 ay boyunca açık kalan çağrımıza 1. aşamada 138,612 başvuru aldık ve Kasım ayı itibariyle beş aşamanın dördünü tamamladık. Son aşamaya kalan 193 aday mütevelli heyetinden oluşan jüri üyeleri ile görüştü. Yapılan değerlendirmeler sonucunda;
- 10 şehir, 27 farklı üniversiteden 23 kadın – 18 erkek toplamda 41 yeni fellow
- 8 farklı şehir, 27 farklı üniversiteden, 27 kadın – 27 erkek toplamda 54 challenger
aramıza katıldı!
Seçim sürecine destek veren 100’e yakın jüri üyemize, FlowQ ekibine veMentornity ekibine çok teşekkür ederiz.

