Girişimcilik Vakfı Etki Programları’ndan Yeni Haberler
ClimateXTurkey ile geleceğin için dönüşüme yön ver!

Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak ABD Büyükelçiliği ve 212’nin destekleriyle, Leaders for Climate Action, Impact Hub Istanbul, Hello Tomorrow Turkey, imece ve Türkiye İş Bankası Geleceğe Orman ortaklığında 25 Kasım tarihinde hayata geçirdiğimiz ClimateXTurkey’de dolu dolu geçen bir ayı daha geride bıraktık.
Proje kapsamında herkese açık olarak gerçekleştirdiğimiz Farkındalık Konuşmaları’nın 7. oturumunda Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın ile beraber İklim Kriziyle Mücadelede Bankacılık Sektürünü ve bu anlamda bankanın hayata geçirdiği Geleceğe Orman projesini konuştuk. İklim değişikliği alanında çalışmak ve üretmek isteyen gençleri hedeflediğimiz Farkındalık Atölyeleri serimizin ilkinde Fellow’larımızdan Cavid Bayramlı’nın Kurucu Ortaklık’ını üstlendiği Wastespresso’nun fikir ve kuruluş aşamalarını konuştuktan sonra atık yönetimi konusunda daha farklı ne gibi projeler yapılabileceğini tartıştık.
Proje ortaklarımızdan LFCA’nın küresel iklim krizine dikkat çekmek için hazırladığı ve herkesi harekete geçmeye davet ettiği “Time for Climate Action” kampanyasına biz de GİRVAK ve ClimateXTurkey olarak katkımızı sunduk. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden yayınladığımız kampanya ile 40.000’ın üzerinden kişiye ulaştık.
Projenin ilerleyen aşamasında yenilikçi fikirleriyle genç girişimci adaylarına eğitim, mentorluk ve para desteği sağlayacağımız Çözümün Parçası Ol: Girişimcilik Programı’nın başvuru sürecine başladık. 15 Mayıs’da tamamlanan başvuru sürecinin sonunda seçilen takımlarla beraber 4 aylık bir programa başlayacağız.
Aklım göklerde diyen girişimci adaylarını bir araya getiriyoruz!

Yenilikçi fikirlerinle havacılık sektörünün dönüşümüne yön vermek isteyen gençlerin hayallerini gökyüzüyle buluşturan Airpreneurs 2022, 4. dönem başvurularını tamamladık.
Boeing destekleriyle ve THY Terminal ile İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Airpreneurs 2022 ile “Aklım göklerde!” diyen 18-24 yaş arası üniversite öğrencisi ve yeni mezun ile beraber havacılık sektöründe insan sağlığı ve uçuş güvenliğine yönelik yenilikçi çözümler üreteceğiz. Programa başvuran 160 farklı fikir arasından seçeceğimiz takımlarla beraber Mayıs ayında çalışmalara başlayacağız.
Teknoloji ve Girişimcilik Platformu ilham vermeye devam ediyor!

Girişimcilik Vakfı’nın girişimcilik ruhunun TSKB’nin danışman bankacılık anlayışıyla buluşturan 2022 TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu, farklı konu ve konuşmacıları ağırlamaya ve ilham vermeye devam ediyor.
Bu ay üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz İlham Konuşmaları kapsamında Paratica Managing Partneri Eren Temren ile kendi girişimcilik hikayesini ve FinTech alanındaki gelişmeleri konuştuk. İlkini Mana’nın Kurucusu Damla Özenç’in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz SDG Buluşmaları’nda TSKB çalışanları ile beraber sosyal etki girişimciliğinin başarılı bir örneği olan Mana’yı ve fikir, kuruluş ve gelişim süreçlerini konuştuk.
Oyun ve Uygulama Akademisi’nde Francisco Ekosistem Gezisi ödülü için heyecan dolu süreç başladı!

Google Türkiye, T3 Girişim Merkezi işbirliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle dijital ekonominin büyümesine, 18-29 yaş arası gençlerin dijital becerilerinin gelişmesine, teknoloji sektöründe istihdamın artmasına ve teknoloji odaklı girişimlerin çoğalmasına katkı sağlamak amacıyla 34 bin genç arasından seçilen 2000 bursiyer ile Aralık ayında başladığımız Oyun ve Uygulama Akademisi’ne devam ediyoruz.
Bursiyerler oyun geliştirmek isteyenler için Unity, uygulama geliştirmek isteyenler için ise Flutter teknik eğitimlerini tamamladılar, bunun yanı sıra isteğe bağlı olarak oyun sanatı eğitimlerini de alıyorlar. Akademi’de teknik eğitimler dışında teknoloji girişimciliği, sosyal beceriler, networking eğitimleri alan bursiyerlerimiz Coursera üzerinden de Google Proje Yönetimi Eğitimi Sertifikası için kapsamlı bir proje yönetimi eğitimi alıyorlar. Tüm bunlara ek olarak İlham Buluşmaları, Sektör Buluşmaları ve Kariyer Etkinliklerine dahil olan bursiyerler Topluluk Buluşmaları ve Ideathonlar ile birbirleri ile networking yapıyorlar.
Oyun ve Uygulama Akademisi’nde şu ana kadar;
- Bursiyerler, 22 etkinlikte toplam 30 saat Unity ve Flutter konularından uzmanlarla bir araya geldi.
- Girişimcilik, Finans, Hukuk ve İK eğitimleri kapsamında 11 eğitim ve atölye çalışması gerçekleştirildi.
- 45 Kariyer Etkinliği(İlham Buluşmaları, Networking, Sektör Buluşmaları, Sosyal Beceri Eğitimleri) gerçekleştirildi.
- Çevresel Sürdürülebilirlik ve Veri Güvenliği konularında 2 ideathon gerçekleştirildi.
- 350 saate yakın eğitim verildi.
Haziran ayında mezuniyeti gerçekleşecek olan Akademi’de Nisan ayı itibariyle Bootcamp süreci başladı. Oyun veya uygulama geliştirmek isteyen bursiyerlerin takım oluşturarak sürece başladığı Bootcamp’te Haziran ayında final jürisiyle seçilen 3 takım, San Francisco Ekosistem Gezisi ödülünün sahibi olacak.
Fellow Programı Yeni Dönem Başvuruları Başladı!
3. FellowUp: 7-8 Nisan’da Robert Kolej Mezunlar Derneği’nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize 70’e yakın fellow’umuz katıldı. GİRVAK ekibine yeni katılan arkadaşlarımızla tanışma atölyesi ile başlayan program, yirmiden fazla kurum ve kuruluştan gelen Networking katılımcısı ile fellowların tanışma imkanı bulduğu brunch ile devam etti.
Getir’in kurucularından Serkan Borançılı’nın Girişimci Konuşması ile yer aldığı programda fellow’ların kendi gündemlerini paylaştıkları Run Fellow Run kısmı en beğenilen etkinlik formatlarından oldu. Etkinliğin ikinci günü World Cafe etkinliğinde fellow’lar grup çalışmaları gerçekleştirerek GİRVAK’a dair soruları ve problemler üzerine çözüm önerileri geliştirdiler. Son olarak, Alemşah Öztürk İlham Konuşması’nda Metaverse ve NFT dünyasını anlattı.

Fellow Programı yeni dönem başvuruları başladı. 25 Nisan’da başlayan başvurular 17 Haziran’a kadar açık kalacak. Hazırlık, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin Challenger Programı için, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin Fellow Programı için değerlendirileceği başvurular ilk aşamada özgeçmiş formu üzerinden alınıyor. Başvurmak için https://girvak.bonapply.com/ adresinden başvuru formunu doldurabilirsiniz.
“Run Challenger Run”
3. ChallengerUp: 23 Mart’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde challenger’larımızla yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık.

GİRVAK Update oturumu ile başlayan etkinlik, Run Challenger Run formatında challenger’ların gündemlerini paylaştığı oturumla devam etti. Otsimo’nun kurucusu Zafer Elçik’in İlham Konuşması ile deneyimlerini ve hikayesini paylaştığı oturum en beğenilenler arasında yerini aldı.
Etki Girişimlerini Destekleyen Girişim Sermayesi Yatırım Fonu FounderOne kuruldu!

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One kuruldu. Türkiye
Girişimcilik Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ A.Ş. işbirliğiyle kurulan,Yatırım Komitesi üyeleri arasında Faruk Eczacıbaşı ve Sina Afra’nın da olduğu Founder One, yaklaşık 100 girişime 300 milyon TL’lik fon büyüklüğüyle yatırım yapmayı hedefliyor. Lansman 12 Mayıs Perşembe Günü İş Kulelerinde gerçekleşti.
Bir girişim sermayesi yatırım fonu olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Founder One, topluma geri verme ilkesiyle, performans gelirini kurucu vakıflar olan Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı’na aktararak girişimciliği ve teknolojiyi desteklemeye devam ediyor. Böylece ekosistemdeki diğer fonları besleyen bir konumda bulunarak etki yatırımlarını bir sonraki aşamaya taşıyor.
Detaylı bilgi için www.founderone.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Bir yanıt bırakın