
Fellow Programı
Fellow Programı’nın yeni dönemi için 25 Nisan – 18 Temmuz arasında 132.748 başvuru aldık. 132.748 başvurudan 7.564 kişi 2. Aşamaya geçmeye hak kazandı. 25 Temmuz’da 1. Aşama sonuçlarını duyurarak 2. Aşamaya geçmeye hak kazanan adayları 27 Temmuz’daki canlı yayınımıza davet ettik. Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül’ün 2. Aşama başvurularına dair en çok merak edilen soruları yanıtladığı canlı yayında 2. Aşama heyecanını fellow ve challenger adaylarımızla paylaştık.
2. Aşama’ya geçmeye hak kazanmış 7.564 adayın 22 Ağustos 2022 saat 23:59’a kadar motivasyonlarını anlatan özgün senaryoları ile çektikleri videoları Youtube veya TikTok üzerinden yayınlamaları ve video linkini girvak.bonapply.com üzerinden sisteme yüklemelerini bekliyoruz.
Tüm adaylara başarılar diliyoruz!
Fintech Fellow Programı

Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Ödeal işbirliğiyle; Ödeal FinTech Fellow Programı hayata geçiriliyor. Finans teknolojileri alanında yazılımcılar yetiştirmek, bu alanda yazılımcı sayısını artırmak ve gençlerin ilgisini çekmek üzere başlatılan programa; 18 – 24 yaş arasında, kariyerine başlamak için dört yıllık bir üniversite eğitimini bitirmeyi beklemek yerine hemen para kazanmaya başlamak isteyen, 14 ay sürecek etkilli bir kariyer eğitimiyle finans teknoloji sektöründe hızlı bir başlangıç yaparak 4 yılda toplamda 750.000 TL gelir elde etmek isteyen gençler başvurabiliyorlar.
Programa kabul edilen öğrencilere GİRVAK tarafından kariyer ve sosyal yönden gelişebilmeleri için ilham seansları, trend sohbetleri ve İngilizce eğitimleri sağlanacak. Fellowlar, üç ayın sonunda CTO’larla ve İK uzmanları ile buluşacak, dokuz ayın sonunda staj programlarına ve mentorlara yönlendirilecekler. Eğitime katılan gençler her ay maaş ve başarı durumlarına göre prim alma şansı yakalayacaklar.
Başvurularını 16 Ağustos itibari ile tamamladığımız programda kısa zamanda 1.240 başvuru aldık! Önümüzdeki süreçte eğitimler ve daha fazlası ile ilgili detayları sizinle paylaşacağız.
ClimateXTurkey ile geleceğin için dönüşüme yön ver!
Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak ABD Büyükelçiliği ve 212’nin destekleriyle, Leaders for Climate Action, Impact Hub Istanbul, Hello Tomorrow Turkey, imece ve Türkiye İş Bankası Geleceğe Orman ortaklığında 25 Kasım tarihinde hayata geçirdiğimiz ClimateXTurkey’de dolu dolu geçen bir ayı daha geride bıraktık.
Geçtiğimiz aylarda Çözümün Parçası Ol: Girişimcilik Programı’nın başvuru sürecini tamamladık. Türkiye’den 180 farklı fikir ve takımın başvurduğu programa 20 takım katılmaya hak kazandı. Temmuz ayı boyunca takımlarla gerçekleştirdiğimiz birebir tanışma toplantılarının ardından Onboarding etkinliğini gerçekleştirdik ve iklim krizine çözüm arayan girişim fikirlerine sahip takımları yakından tanıma şansı bulduk. Onboarding etkinliğinin ardından program kapsamında takımlar için planladığımız teknik eğitimlerden ilkini, Impact Hub Viyana’dan Mustafa Özer’in takımlara verdiği Sosyal Etki Ölçümü Eğitimi ile gerçekleştirdik.

ClimateXTurkey kapsamında, Çözümün Parçası Ol: Girişimcilik Programı’nın katılımcı takımlarına yönelik olarakAğustos ayında gerçekleştireceğimiz Bootcamp Etkinliğine paralel olarak geçtiğimiz aylarda herkese açık olarak gerçekleştirdiğimiz Farkındalık Konuşmaları ve Farkındalık Atölyeleri yeni bölümleriyle devam edecek.
Airpreneurs 2022
Boeing destekleriyle ve THY Terminal ile İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Airpreneurs 2022 ile “Aklım göklerde!” diyen 18-24 yaş arası üniversite öğrencisi ve yeni mezun ile beraber havacılık sektöründe insan sağlığı ve uçuş güvenliğine yönelik yenilikçi çözümler üreteceğiz. Programa başvuran 160 farklı fikir arasından seçtiğimiz 17 takımla beraber çalışmalara geçtiğimiz aylarda başladık.

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile gençleri havacılık alanında daha girişimci kılmayı ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını amaçlayan Airpreneurs programının dördüncü dönemini başlattı. Bu yılın programı, uçuş güvenliği ve insan sağlığına yönelik yenilikçi çözümlerin yanı sıra havacılık sektörünün pandemi sonrası dönemdeki yeni ihtiyaçlarına odaklanıyor. Airpreneurs programı, ayrıca, THY Terminal ve İTÜ ARI Teknokent tarafından destekleniyor.
Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile 2016 yılında başlayan ve şimdiye kadar üç kez düzenlenen Airpreneurs programı Türkiye çapında 350.000 kişiye ulaşırken, 7 farklı şehirden 700’ü aşkın gencin havacılık ile ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürdü.
Airpreneurs programının dördüncü dönemi için Bootcamp Etkinliği 4-5 Temmuz 2022’de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Programa bu yıl başvuran 325 üniversite öğrencisi arasından katılmaya hak kazanan 60 üniversite öğrencisinin dahil olduğu 17 takımla beraber, Haziran ayı boyunca haftalık olarak gerçekleştirdiğimiz Runways oturumlarının ardından gerçekleştirdiğimiz Bootcamp Etkinliği ile birlikte, takımlar girişim fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için ilk adımları atmaya başladı.
Airpreneurs 2022 programı Ağustos ve Eylül aylarında Speed Networking, Mentorluk Programı ve İlham Konuşmaları gibi etkinliklerle faaliyetlerine devam edecek.
Bir yanıt bırakın