FELLOW 101-Fellow Yolculuğuna Giriş


Mail

From: Sina Afra

Subject: Farkın özgürlüğün, cesaretin girişimin olsun!

Ding ding… Telefonumda bir mail. Evet, yanlış görmediniz Sina Afra’dan. Elim maili açmak için telefona giderken kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyordu. Ve o an… Artık bir Fellow’dum! Artık kocaman bir ailem vardı!

En son kendimi mutluluktan 3 yaşındaki çocuklar gibi şen, yatağımın üstünde zıp zıp zıplarken bulmuştum. O an işte o zamana kadar çok uzaklarda gibi görülen hayallerimin, parmak uçlarımda hatta uçuşan saçlarımda olduğunu hissettim. Belki sen de bu yazıyı okurken o hayallerini düşünüyorsundur aklının bir köşesinde. (Zaten hiç uslu durmazlar hep bir muzurluk peşinde değiller midir o hayaller… 😊 ) O zaman doğru yerdesin!

Evet biliyorum gözünü korkutan 6 aşama olabilir; ama hepsi birbirinden keyifli merak etme. Hem hepsi sana bir şeyler katacak hem de hepsine kat be kat değecek. Her FellowUp’a gittiğinde kocaman “iyi ki!” lerin olacak. O zaman gelelim içindeki girişimcinin keşfedildiği bu 6 aşamalı yola.

1.Aşama, CV Aşaması. Herhangi bir staja, işe, projeye başvurduğumuz formlardan farklı değil. Deneyimlerini, hobilerini, kendinle ilgili bilgileri eksiksiz doldurup Fellow olmaktaki ilk adımını atabilirsin. Ve her aşamanın sonundaki heyecanlı bekleyişe hoş geldin! (Bazen bu bekleyiş öyle bir hal alabilir ki gece 4’te uyku arasında bile mail kutunu kontrol edebilirsin.)

2.Aşama, motivasyonunu ve kendine kariyer seçeneği olarak neden girişimciliği seçtiğini anlattığın 3 dakikalık video çekmen ve bunu Youtube’a yüklemen. İlk bakışta en zor görünen ama en keyifli aşamalardan biri. Önemli olan yaratıcılığın ve motivasyonun.  Çünkü seni gerçekten tanımak isteyen bir ekip var karşında ve bütün Fellow adaylarına çok değer veriyorlar. En doğal halinle ve bütün samimiyetinle kamera karşısına geç. Yapabilirsin! Belki kamerada kendini göstermek bile istemiyorsundur ama yaratıcılığın bir sınırı yok. Bunun bile bir yolunu bulabilirsin. Geçmiş yıllardaki videoları “fellow2017” ve “fellow2018” hastagleriyle bulup onlardan ilham alabilirsin. Unutma ki önemli olan tekniğin değil, sensin!

3.Aşama, Enneagram Kişilik Deseni testinin mail yoluyla gönderilen linkle yanıtlanması. Bu aşamada en önemli olan şey kendini yansıtman ve kendinle çelişmemen. Girişimcilik Vakfı bünyesindeki birçok girişimci ve iş insanın katılımıyla belirlenen profillere uyumun sonucunda “4. Aşamaya geçtiniz” malini alabilirsin.

4. Aşama ise Girişimcilik Vakfı bünyesindeki ön seçim kurulu tarafından yapılacak olan Skype mülakatı. Bu aşama, gerçekten GirVak’ın sıcaklığını hissettiğin en önemli aşamalardan biri olacak. 😊 Kimle mülakata girersen gir güler yüzüyle belki de hayatında girdiğin ilk mülakatın gerginliğini alıp götürecek hiç merak etme. Kısa soru-cevap şeklinde geçen mülakatta en önemli şey motivasyonun ve enerjin. Bu kısa cevaplı soruların doğruları yok, sadece içindeki girişimcilik ruhunun yansımaları o küçük cevaplarda gizli.  

5. Aşama, Visual Questionary’nin “Tebrikler! 5. aşamaya hoş geldin.” mailinin sonrasında yanıtlanması. Evet, artık binlerce kişi arasından bu aşamaya kadar geldin. Girişimcilik karakterinin anlaşılabilmesi için gönderilen 5-10 dakika süren bu testi yaptıktan sonra geldik en önemli, en heyecanlı, en benzersiz deneyimlerden biri olan 6. aşamaya!

6. Aşama, Girişimcilik Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeleri ile yüzyüze mülakat. Sina Afra, Erol Bilecik, Hakan Baş ve Yomi Kastro gibi değerli isimlerin karşısına geçip onların sürprizli sorularına cevap vermek bile kendine duyduğun özgüveni o kadar arttıran bir deneyim ki… Bu aşamada Girişimcilik Vakfı’nın ofisine gittiğinde senin gibi mülakata girmeyi bekleyen Fellow adaylarıyla tanıştıkça aslında küçük bir demo yaşayacaksın. Birbirinden yaratıcı, heyecanlı, samimi, bir şeyleri gerçekten değiştirmek isteyen senin gibi üniversite öğrencilerini görmek hayallerini inşa edeceğin geleceği daha umutlu hale getirecek ilk yapı taşlarından biri olacak. Gel gelelim mülakata. Hayatının yönünü 180 derece değiştirebilecek bu mülakatta kesinlikle heyecan yapma demeyeceğim ama heyecanını doğru yönlendirebilirsin. Bütün samimiyetin ve içtenliğinle kendini doğru ifade etmeye çalış. Çünkü o sorular seni daha yakından tanımak için, kesin doğruları olan sorular değil. Pratik zekanı ve yaratıcılığını ön plana çıkaran cevaplar verebilirsin. Ama en önemlisi kendin ol!

Vee… Artık son mail bekleyişi… Ya da böyle dememek lazım. Birçok FellowUp’ın, etkinliğin, workshopın habercisi ilk mail bekleyişi… Kocaman ailemizin bir parçası olman dileğimle!

Sevgiler…

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Otokoç Fikirküpü Deneyimleri

Daha öncesinde fikir ve proje yarışmalarına katılmamış biri olarak, Otokoç ve Girişimcilik Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Otokoç Fikirküpünde şehir…

İş geliştirmeyi kavramak

[vc_row][vc_column][vc_column_text]İş geliştirme büyük şirketlerde üzerine az miktarda tartışılmış bir fonksiyon ya da departman için pek gizemli bir başlık……

Yeni Ailemle Geçirdiğim İki Günden Kısa Notlar

Herkes hayal kurar ama önemli olan hayallerini kurarken durduğun yer ve o sıra yanında olanlar. Mehru Hanım benim tam da düşündüğüm gibi söyledi bu konudaki vakfın fikrini: “Hayallerinize dikkat edin başınıza gelebilir…” Fellowlarla tanıştıkça da bunun ne kadar doğru ve yerinde bir söz olduğunu anladım.