
Fellow olmak nedir, nasıl bir şeydir ondan bahsetmeden önce biraz programdan bahsetmek istiyorum. Kelime anlamı olarak baktığımızda fellow “üye, ortak, yakın arkadaş, yoldaş” demek. Hiç şüphesiz ki bende anlamı çok daha fazla 🙂 Girişimcilik Vakfı, Sina Afra’nın en başarılı girişimi bence. Fellow projesi de kurduğu bu vakfın ilk göz bebeği. Bu projeye seçilen her öğrenci Girişimcilik Vakfı fellow’u oluyor. Fellow olmanın verdiği bir çok avantaj ile kendisini yepyeni bir ekosistemin içinde buluyor.
Son aşamaya kaldığımı öğrendiğim zaman ailemden aldığım ilk tepki “Şimdi sen İstanbul’a mülakata gideceksin, seçilirsen bu proje sana ne katacak?” oldu. Onlar da başladılar detaylıca projeyi araştırmaya. Ben de o günden, Fellow Up adını verdiğimiz toplantılarımızın ilkine kadar hep bunu düşündüm, araştırdım. İçten içe çok istediğim ama ya olmazsa diye fazla ümit beslemediğim bu programa 30.000 kişi arasından seçilmiş, kendimi birden hayatımın dönüm noktasında bulmuştum. İlk Fellow Up sonrası anladım ki artık hayatım çok farklı bir ivme kazanmıştı.
Bana göre fellow olmak demek;
Önyargılarınızdan, kalıplarınızdan kurtulmayı öğrenmek demek,
Uçaklara alışmak demek,
Kendine çok uzak gördüğün, tahmin bile edemeyeceğin kişilerle, hiç tahmin edemeyeceğin yerlerde yemek yemek, sohbet etmek demek,
Seninle aynı dilden konuşabilen arkadaşlar hatta dostlar edinmek demek,
Evinden 500-600 km uzakta bile gidecek birden fazla evinin olduğunu bilmek demek,
Gündelik hayatta önüne bir sorun çıktığında o sorunu halledebileceğini bilmek demek,
Arkadaşınla sohbet ederken bir yerde hata yaptığında veya çok bilinen bir şeyi yanlış söylediğinde ‘’saçmalama sen fellowsun’’ cümlesinden sonra yüzüne oturan gülümseme demek,
%0.16’lık bir dilimde yer almanın verdiği özgüven demek,
Kendi sözlüğünden ”zor” ve ”imkansız” kelimelerini yavaş yavaş silmek demek,
”Kazanç” kelimesinin sadece paradan ibaret olmadığını çok net bir şekilde anlamak demek,
İlham almanın ve ilham vermenin gücüne her geçen gün daha da inanmak demek,
Ayaklarının yere daha sağlam basması demek,
Geleceğe umutla bakmak demek,
Sana inanan insanlar, umutla bakan gözler demek,
Herkesin hayatında kendini özel hissettiği, başarısından gurur duyduğu bazı anlar vardır. Gözlerin dolar, tüylerin diken diken olur ama tek kelime bile konuşamazsın. Çünkü o an ne söylesen hissettiğin o duyguyu ifade edemeyecektir bilirsin. Geriye dönüp baktığımda görüyorum ki şu ana kadar bu anların çoğunda Girişimcilik Vakfı ailem benimleymiş, bu ailenin bir bireyi olduğum için böyle hissetmişim.
’’Teşekkür ederim’’ ve buna benzer çoğu ifade kullanıla kullanıla anlamını yitirse de ben en başta Sina Afra olmak üzere tüm Girişimcilik Vakfı ailesine; gençlerin hayatlarına, hayallerine dokunabildiği, bize ilham verdiği ve kazandırdığı tüm değerler için çok ama çok teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız canım ailem!
Bir yanıt bırakın