Fellow’lardan Bu Hafta: Kitap Köşesi

0
2743

Fellow’ların haftalık bültenine hoş geldiniz! Bu seri boyunca haftalık olarak çeşitli kitaplar, podcast’ler, filmler, girişimler ve global yenilikler hakkında içerikler göreceksiniz. Bazen size hazır kaynaklar sunarken bazen de o kaynaklara ulaşabileceğiniz ve kaynakları üreten kişi olabileceğiniz yollar sunacağız. Şimdiden sizlerle birlikte olduğumuz için mutlu olduğumuzu bildirmek isteriz!

Elif Nisa’nın Kütüphanesi

Kitapları tercih ederken özellikle farklı türleri ve konuları olmasını tercih ediyorum, dev bir kâseye türlü meyvelerden yapılmış salata gibi; renkli, lezzetli ve zengin! Bu hafta sizin için dört farklı kitap derledim, umarım sizi de benim kadar heyecanlandırırlar!

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1.png
  • Z – Bir Kuşağı Anlamak / Evrim Kuran: Sevgili Evrim Kuran’ı bir eğitimde görmüştüm, herkesin tonla sorumluluk yüklediği ve adeta süper kahraman olmasını beklediği yeni kuşağın aslında nelerle uğraştığını ve işlerin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını tüm insanlığa haykırıyor gibiydi. İşte bu kitap o haykırışın manifestosu. Okuyun ve okutun efenim.

  • Mutlu Olma Sanatı – Arthur Schopenhauer: Mutlu olmak ne demek? Ya da daha farklı bir açıdan düşünelim, mutlu olduğunuzu nasıl anlıyorsunuz? Felsefe dünyasının kötümser adamı Schopenhauer, eser boyunca beklenmedik derecede iyimser bir felsefe ile bu sorulara cevap arıyor. İrademizin çaresiz mutsuzluğumuzun günah keçisi olduğunu ve mutlu olma durumunun sanıldığı kadar da çıkmaz sokak olmadığını görmemizi sağlayan bir mum ışığı!

  • Duygusal Zekâ Serisi – Harvard Business Review Press: Her kitabı hap niyetine okunabilecek bir seri… Şu an 11 kitaptan oluşan bu serinin her kitabı farklı bir yetkinliği konu alıyor. Yalnızca iş hayatınızda değil, aile ve sosyal hayatınızda da kullanabileceğiniz bu yetkinliklerle tanışmanızı ve “101” düzeyinde bilgi sahibi olmanızı sağlayacaklar. Önceden olsa “Metro yolculuğunuz esnasında günlük bir kitap bitirebilirsiniz” derdim fakat şimdi “Canınız sıkıldığı an elinizi atıp kafa dağıtabilirsiniz” demekle yetiniyorum. Tam bu noktada ufak bir korona isyanı…

  • Tatlı Gelir Yaşamayana Savaş – Desiderius Erasmus: Hümanistliğin gözde temsilcisi Erasmus’un savaş karşıtı barışçıl eseri bizlere savaşın içine atlamak için hazırda beklenmeyecek bir şey olduğunu hatırlatıyor. Tatlı Gelir Yaşamayana Savaş, insanlığın savaş ve vahşet için yaratılmadığını, dünyevi hırsların ve çıkarların savaşların hamurunu yoğurduğunu fısıldıyor okuyanlara. Savaşa sarsılmaz bir ilke olarak karşı çıkmamızı tembihleyen Erasmus’un sesini umarım tüm insanlık duyar ve bizler barış içinde yaşadığımız yarınlara uyanırız.

Bu haftalık kütüphanemin kapılarını kapatıyorum, önümüzdeki günlerde görüşmek üzere, sevgilerle.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here