Fellow’umuzdan GBA İzlenimleri

Bu yazıma Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın Mentor Clinic’te yaptığı konuşmada dinlediğim beni etkileyen bir sözüyle başlamak istiyorum. Bu seneki Galata Business Angels Mentor Clinic’te öne çıkan konular yatırım ve -bu sözün de bir parçası olduğu- globallik oldu.

Yatırım almak satışla alakalı. İyi bir satışçıysanız hayal bile satabilirsiniz. – ALİ SABANCI

 

Türkiye’nin ilk aktif melek yatırımcı ağı olarak bilinen Galata Business Angels, 29 Nisan Çarşamba günü girişimcilerle kendilerinden projeleri hakkında pek çok fikir ve yardım alabileceği mentorları bu yıl üçüncü kez buluşturdu. Benim de katılmak için Ankara’dan büyük bir heyecanla geldiğim etkinlik bir gün sürdü. Maslak’ta düzenlenen organizasyonda açılış konuşmalarını GBA Başkanı Emre KurttepeliAli SabancıMurat Özyeğin ve Devrim Ziya Tavil yaptı. Bu değerli isimlerin haricinde konuşma yapan bir diğer önemli GBA konuğu da Johnson Paradigm Ventures Başkanı Candace Johnson‘dı. GBA Mentor Clinic‘te vakfımızın genel müdürü sevgili Mehru Aygül de mentor olarak yer aldı.

 

Türkiye odaklı iş yapılmamalı. Keşke daha önceden global vizyonla hareket edebilseydik. Şu anki aklım olsa global düşünmeyi önceliklendirirdim. –  ALİ SABANCI

 

Etkinliğin aktif içeriği ve dinamik atmosferinin yanı sıra, benim için sürpriz olan bir nokta da Candace Johnson gibi ileri görüşlü ve kibar bir girişimciye etkinlik süresince asistanlık yapmaktı. Stanford ve Sorbonne Üniversite’lerinden yüksek lisansı bulunan Johnson’ın adını bugün bu kadar duymamızı sağlayan birkaç detayı sizlerle paylaşmak istiyorum: Kendisi aynı zamanda hem dünyanın ilk internet bazlı online servisinin ve uydu ağının kurucusu hem de Avrupa’nın ülkeler arası ilk özel & bağımsız uydu iletişim ağının da sahibi. Candace, 1980li yılların başında bu uydu servislerini nasıl kurduğunu açılış sunumunda bizlerle paylaştı. Sunum sonrasında da bu fikrin detaylarını ve merak ettiklerimi kendisine sorup ufuk açıcı yanıtlar aldım. İnternetin ve teknolojinin hayatımızdaki vazgeçilmezliğine yakından şahit olan 1994 doğumlu bir genç olarak, biz şu an çevremizdeki sorunlara etkili çözüm bulmakta zorlanırken Candace’in 80lerde bu fikri o zamanın teknolojisiyle gerçekleştirmesi ve günümüze kadar nasıl geliştiğini, sorunların üstesinden nasıl geldiğini bizlerle paylaşması benim için çok etkileyiciydi.

 

Birebir mentorluk bölümü öğleden önceki konferans ve panelden sonra başladı. Farklı alanlardaki farklı projeleriyle masaya gelen girişimciler, mentorumuzdan aldığı tecrübe kokan özgün tavsiyeler ve yeni fikirlerle ayrıldılar. Her görüşme sırasında farklı bir bakış açısını görme şansı yakaladığım Candace, görüşmeler esnasında benim de aktif olarak fikirlerimle girişimcilere destek olmam konusunda beni gün boyu sorularıyla sürece dahil etti ve yüreklendirdi. Bu da GBA Mentor Clinic’i hayatım boyunca unutmamam için bir liste dolusu sebeplere bir yenisi eklememi sağladı!

 

GBA Mentor Clinic yarın olsa hiç düşünmeden tekrar gideceğim, büyük bir değer tanımamı sağlayarak bana çok şey katan, ufkumu açan ve benzer ilgi alanımda yeni insanlarla tanışmamı sağlayan bir etkinlikti! Girişimcilik ekosisteminin gelişimi kapsamında, bir günün maksimum verim sınırlarını zorladığımız çok samimi bir organizasyondu. Bizler için büyük bir fırsat olan bu etkinlikte emeği geçen herkese, özellikle GBA Genel Sekreteri Ayşe İnal‘a, KTH Event Agency‘e ve tabii ki sevgili vakfım GirVak‘a çok teşekkür ederim!

 

Bu yazıyı okuyan ve “Keşke ben de orada olsaydım” diyenleri duyar gibiyim. Sizler de böyle eşsiz tecrübeler edinmeye evet diyorsanız,sizi vakfımıza davet ediyoruz. Türkiye Girişimcilik Vakfı 2015 başvuruları hala devam ediyor! Kaçırmayın: http://www.girisimcilikvakfi.org/form.php

 

Özge ÖNCEL

GirVak 2014 Fellowu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*