Boğaziçi Üniverstesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından 2 Nisan’da gerçekleştirilen Fikir Üretme Kampı 2’ye Girişimcilik Vakfı da iletişim sponsoru olarak destek verdi. Peki nedir bu Fikir Üretme Kampı? Nasıl bir konsepte sahiptir? Girişimcilik ile nasıl bir bağı vardır? Gelin size kısaca bütün bunlardan bahsedeyim.
Fikir Üretme Kampı, girişimci ruhlu gençlerin bir araya gelmesini ve kendilerine sunulan problemlere çözüm bulmalarını amaçlayan, yarışma konseptli bir etkinlik. Yarışmanın amacı, çeşitli zorlu problemlere (Örneğin: Önümüzdeki 70 yılda petrolün tükenecek olması) inovatif çözümler üretmelerini sağlamak ve fikirlerinin yaratıcı ve uygulanabilir olduğuna jüri üyelerini ikna etmelerini sağlamak. Fikir Üretme Kampı’nın asıl hedefi, kariyerlerine girişimci olarak devam etmek isteyen öğrencilere, nasıl yeni fikirler üretebileceklerini ve sorunlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini göstermek. Fikir Üretme Kampı ile yarışmacılar takım olmanın ve yaratıcı düşünmenin gerekliliğini, mentörlerin deneyimine başvurmanın ve zaman idaresinin önemini yaşayarak kavrıyorlar.
Bu sene öğleden önce yapılan ilham verici konuşmalar ise birbirinden harikaydı. Oğuzhan Aygören, Deniz Tuçalp ve Serhat Tatlı sorunlara inovatif çözümler üretmek, yaratıcı ve gerçekçi olmak, takım çalışması ve girişimcinin karşılaşabileceği zorluklar hakkında konuştular.
Bu seneki Fikir Üretme Kampı’na da Türkiye’nin birçok ilinden yüzlerce başvuru geldi. Başvurular içerisinden 56 Üniversite öğrencisi de yarışmada yer almaya hak kazandı. Hukuk fakültesinden elektronik Mühendisliğine, işletme bölümünden mimarlığa birçok farklı bölümde okuyan öğrenci kendi deneyim ve bilgilerini grup arkadaşları ile paylaştı ve sorunların çözümüne farklı katkılarda bulundu. 7’şer kişilik gruplar, her aşamada kendilerinden istenen görevleri tamamlamak için yön verici kanvasları takip etti ve nihai çözümlerini üretip etkinliğin ana sponsoru olan Vestel’in oluşturduğu jüri üyelerine sunumlarını yaptılar. Aralarından en başarılı bulunan gruba ise Vestel Desibel markalı kulaklıklar hediye edildi.
Proje üretmenin ve yaratıcı çözümler üretmenin zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Her sorun için birilerinin aklında çeşitli çözümler olduğunu da. Önemli olan düşüncelerimizi hayata geçirmek ve bu yolda karşılaşacağımız zorlukların üstünden her defansında gelmek. Pes etmemek. Bu süreçte en az sorunla karşılaşmak ve doğru bir yol haritası çizmek için de Fikir Üretme Kampı katılımcılara önemli bilgiler verdi ve bütün aşamaların bir çeşit simülasyonunu yaşamalarını sağladı.
Bu seneki etkinliğin videoları henüz hazırlanmamış ama geçen sene gerçekleşen Fikir Üretme Kampı’nın videosunu buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=7Zxwq7QXOoM