Footer Nedir? İçinde Hangi Bilgiler Paylaşılabilir?

0
102

Footerın temel görevi web sayfalarının altına bilgi ve gezinme seçenekleri ekleyerek ziyaretçilere yardımcı olmaktır.

Meraklısı için 25 milyon web sitesi ziyareti incelenerek kullanıcı alışkanlıklarında footerın önemini vurgulayan bu yazıyı ve ona ek olarak bu yazıyı bırakıyorum 🙂

Footerda Başlıca Paylaşılabilir Bilgiler

1.Sosyal Medya İkonları

Sosyal medya potansiyel müşterilerinizle iletişim kurabilmenizin bir başka yoludur. Bu durum satışlarınıza katkısı olabileceği gibi aynı zamanda kişisel markanızı büyütmenizede katkı sağlar.

2. Gizlilik Politikası ve Diğer Sözleşmeler

Kullanıcılardan e-posta adresleri veya ödeme bilgileri gibi kişisel veriler topluyorsanız, Gizlilik Politikası sözleşmeleri yasalarca zorunludur. Bu nedenle, gizlilik politikasının web sitenize kolayca erişilmesini ve bunlara erişilmesini sağlamak önemlidir.

3. Site Haritası

Çok bilginin olduğu bazı sitelerde gezinme çubuğuna (navigation bar) tüm bağlantılar düzgün bir şekilde sığamadığı veya ziyaretçilerin siteye ilk girerken dikkate almamış olabileceği ancak sitede zaman geçirdikten sonra keşfetmek isteyebileceği bağlantıları içerir.


4. Email Bülteni İçin Abonelik Formu

İdeal okurlarınızın yada müşterinizin bir kısmı tekrar tekrar içeriğinizi okuyan yada sizi farklı alanlarda da takip etme potansiyeli olan kimselerdir. Bu yüzden onlara yeni içeriklerden bahseden mailler atmak aidiyet duygusunun daha kolay oluşmasına yardımcı olabilir.


5. İletişim Bilgileri

Web siteleri, footerı genellikle bir işletme e-postası, telefon numarası veya posta adresi gibi iletişim bilgilerini potansiyel müşterilerle mümkün olduğunca kolay iletişim kurulması için barındırır.

Footerda bunlar dışında telif hakları, kullanım şartları, adres/harita, arama butonu, logo, resim, misyon vizyon, ödüller vb. konularda bilgiler de paylaşılabilir. Alışkanlıklarından dolayı kullanıcıların eğer bu bilgileri arıyorlarsa sayfanın en sonunda arayacakları unutulmamalıdır. Bu yüzden her ne kadar kendi tasarımımızla fark yaratmaya çalışsakda tasarımda bazı temel bilgilerin footerda olması gerektiği unutulmamalıdır.

                                                                                      ***

Ben Betül. Challenger’ım. Aynı zamanda freelancer UI/UX tasarımcı olarak çalışıyorum. Amacım UI/UX alanında türkçe kaliteli içerik sayısını artırmak, yaygınlaştırmak ve  paylaşımlarımla öğretirken öğrenmek. Beni ve UI/UX öğrenim sürecimi daha yakından tanımak istersen Linkedin, Twitter yada Slack hesaplarımdan bana ulaşabilirsin.

Başka bir postumda görüşmek üzere 🙂

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here