Girişimcilerin hayatı, en sade deyişle, meşgul olabilir. Etkili iş sahipleri detaylı program yapmanın önemini biliyorlar, ancak karmaşık görev yöneticilerine ayıracak zamanları yok. Bu yüzden görev yönetiminin yazılı yönlü olması meşgul bir girişimci için değersiz olabilir. Yüksek kaliteli birçok çözüm var. Girişimciler için harika olan en iyi 10 yapılacaklar listesi yöneticisine göz atacağız.
Girişimciler için 10 Yapılacaklar Listesi Yöneticisi
1) Wunderlist
Wunderlist hayatın her alanını için kullanılan, görev yönetimini kolaylaştıran bir mobil uygulamadır. Market alışverişi listesi ya da tatil rehberi gibi kişisel hayatınızı planlayabilirsiniz. Daha da önemlisi, İşinizdeki görevinizi takip ederek özel hayatınızla kusursuz bir birleşim sağlar.
Takdire değer bazı özellikleri;
- Bitiş tarihleri ve hatırlatıcıları birleştirir.
- Birçok cihazla senkronize olur.
- Başkalarının görebildiği paylaşılabilir listeler paylaşır.
- Görevlerle sohbetleri birleştirir.
- Görevleri küçük yapılacaklar listeleri olarak ayırır.
- Trello
Trello çizelgeler, yapışkanlı kağıtlar, kağıt yapılacaklar listesi, karmaşık proje yönetimi yazılımı hatta düzensiz e-mail konuşmalarına tek bir çözüm bulmayı hedeflemiştir.
Hayatınızı düzenlemek için görsel bir tahta kullanır, sıkıcı bir listeyi yapılacaklar listesinden çok bir Pinterest sayfasına benzetir. Görünümü Trelloyu ekiple, çalışanlarla paylaşmak ve birçok insanla iletişim kurmaya yardımcı olmak konusunda ideal kılar. Trello görevleri göstermek için küçük kartlar kullanır, ve kişisel görevler üzerine sohbet etmek için sosyal medya bir platform kullanır. Bu iletişimi bir yerde toplamak proje yönetimini kolaylaştırır.
- Moo.do
Moo.do olabildiğince kolay bir yapılacaklar listesi organizasyon sistemi olarak tasarlanmıştır. Kolay ve saçma olmayan bir zaman yöneticisi isteyen girişimciler için harika. Öncelik metoduyla çalışıyor, bekleyebilecek az önemli aktiviteleri önemli görevlerin altında tutuyor.
Bu anlamda, önemli hedeflerinizi önce tamamlamanıza, gerisi ile de sonra ilgilenmenize yardımcı oluyor. Not ve tarih planlaması kullanıyor, sosyal medya ile birleştiriliyor ve projelerinizin zaman ve bütçe denetlemesini yapıyor.
- Todoist
Todoist bu yazı yazıldığı sırada 2 milyon kullanıcısı olan ücretsiz bir görev yöneticisidir. 13 farklı cihazda çalışabilir, yani telefonunuzu, tabletinizi, dizüstü bilgisayarınızı, masaüstü bilgisayarınızı ve sahip olduğunuz tüm elektronik cihazları otomatik olarak senkronize eder.
Özellikleri:
- Görevi özel olarak seçme ya da ekibinizle paylaşma.
- Uygulama içinde görev ile ilgili yorum ya da tartışma yapabilme.
- Zaman kazanmak için kolay kullanım.
- Düzenli olaylar için birden fazla görev ekleme.
- Öncelikleri gösteren çoklu renk seviyeleri
- Basecamp
Basecamp en popüler proje yönetimi çözümlerinden biri. Bilgisayarda, cep telefonunda, tablette çalışıyor hatta hali hazırda var olan e-mail konuşmalarıyla birleştirebiliyorsunuz.
Görsellerin ve temel listelerin kombinasyonunu kullanıyor. Estetik olarak güzel görünüyor ancak minimalist bir şekilde kullanımı bunaltıcı bir hale gelmeden görevi güzel bir şekilde gösteriyor.
En büyük proje yönetimi şirketlerinden biri olan Basecamp geniş bir müşteri desteği servisine sahiptir, bundan dolayı harekete geçmek için desteğe ihtiyacı olan bir ekip için çok kolay bir seçimdir.
- Reminders App (İOS)
Bir diğer görev yöneticisi Apple’ın İOS’unda bulunan Reminders App’tir. Tam gelişmiş bir uygulamaya göre basit gelebilir, ancak görevlerinin başında sade bir şekilde bulunmak isteyen biri için idealdir.
Uygulamayı açın ve birçok görev için hatırlatıcılar kurun. Aktivite zamanını ve hatırlatma yapılması istediğiniz zamanı seçin. (Örneğin konferans aramasından 5 dakika önce) Diğer uygulamaların ileri özelliklerini taşımıyor ancak bazı girişimciler için doğru çözüm olabilir.
- Asana
Asana projeler ile ilgilenirken ekibin görev başında durmasına yardım eder. Bu çözümün amacı kullanışsız e-mail konuşmalarını düzenlemektir. Ekip üyelerini projeyi görevler ve alt görevler olarak ayırarak birleştirir.
- Google Calendar
Eğer Gmail hesabınız varsa, Google Calendar kullanmayı kolay bulabilirsiniz. Gelişmiş fonksiyonları olmayabilir ancak görevlerin tarihlerini takip eder ve görev gerçekleşmeden önce e-mail ya da mesaj ile hatırlatma yapar.
- Any.do
Any.do IOS, Android ve Google Chrome eklentisi olarak kullanılabildiği için güzel bir uygulamadır. Görev listenizi tarayıcınızın bir kısmı olarak görebilirsiniz, internet üzerindeki projelerinizde etkili bir zaman yöneticisi olarak kullanabilirsiniz. Telefonunuzla senkronize olur, böylece masanızdan kalktığınızda da organize olmaya devam edersiniz.
- HabitRPG
Bu çözüm diğerlerinden biraz farklı. HabitRPG yapılacaklar listenizi eğlenceli bir oyuna dönüştürüyor. Başarılı bir şekilde tamamlanan görevleriniz için size puan veriyor ve teslim tarihi kaçan görevlerinizde canınız gidiyor. Sıkıcı projelerinizi “seviye atlamak” olarak görebileceğiniz eğlenceli bir yol.
Yapılacaklar listesi yöneticilerinin gücünü hafife almayın.
Arkadaşım Clement Yeung’un söylediği gibi:
“ Platformun yalnızca bir araç olduğunu unutmayın – platformun amacı organizasyona yardımcı olmak ve çalışanlarınızı derecelendirmektir. Sistem (tekrarlayan görevleri olabildiğince etkili bir şekilde tamamlamak için tasarlanan süreçler listesi) ya da iş akışı (süreci etkili bir şekilde geçirmek için gerekli olan kaynaklar) uygulayarak büyüyün. Bundan dolayı Trello, Asana, Basecamp, Wunderlist ya da bir parça kağıt da olsa, bunu daha büyük bir iş akışı ve sistem için kullandığınızdan emin olun, böylece üreticilikteki gelişiminizi ve kuruluşunuzdaki büyümeyi göreceksiniz- şirketinizdeki insanların daha mutlu ve hafiflemiş hissetmesinden bahsetmiyorum bile.”
Bazen üretken olmamız için tek ihtiyacımız olan işimizi biraz biçimlendirmektir.
Bu makale retireat21.com’da David Aston tarafından 2015’te yayınlanan yazıdan çevrilmiştir.