Girişimcinin Başucu Araçları

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Konu bir girişimi sürdürülebilir şekilde geliştirmek ise, özen gösterilmesi gereken temel noktalardan biri de takım çalışması. Takım çalışmasının verimli şekilde gerçekleştirilmesi için ise, takımların kullanmayı tercih edebilecekleri farklı yardımcı araçlar mevcut.

Eğer siz de bir takım çalışması için yakın vakitte kolları sıvadıysanız, çalışmalarınız sırasında hayatınızı oldukça hafifletecek, ekip arkadaşlarınızın birbirinden haberdar olması ve görev dağılımı gibi konularda sizlere asistanlık yapacak bazı araçları listeledik. Listedeki araçların birçoğu benzer imkanları kullanıcılarına sunsa da, arayüzleri ve diğerlerinden ayrılan bazı özellikleriyle farklı kitlelere hitap ediyor.

İşte bir girişimcinin başucu araçı sayılabilecek 8 uygulama:

Slack

Konu ekip işbirliği olunca akla gelen birinci uygulama hiç kuşkusuz Slack. 2013 yılında kullanıcılara sunulan Slack, takım üyelerinin farklı kategoriler altında çalışmalarını sürdürmesini sağlamanın yanısıra başka internet araçlarını da bünyesinde bulundurmakta. Slack aracılığıyla takımlarınızda iletişimi sağlıklı şekilde sürdürebilir, takım takvimlerinizi ayarlayabilir ve birçok farklı gerekliliğe kolaylıkla erişebilirsiniz.

Goodday.work

Girişiminizin stratejisini ve hedeflerini planlamaya yardımcı olurken bu strateji ve hedeflere ne kadar yaklaşıldığını da rapor eden goodday.work, projenizin analizini yapma ve projenizi geliştirme konusunda başvurabileceğiniz bir araç.

Trello

Özellikle çok kalabalık olmayan takımların çalışmalarını sürdürmeleri için tasarlanmış Trello, en basit tabiriyle bir görev listesi düzenleme platformu. Takımlarınızı görev dağılımlarına bölebilmenize yarayan Trello sayesinde, yapılması gereken görevleri istediğiniz kategorilerde sınıflandırabilirsiniz. “Yapılması gerekenler, yapılıyor olanlar ve yapılmışlar” gibi kategorilerde görevlerinizi sınıflandırabildiğiniz trello, planlarınızı gerçekleştirirken bir şeyi gözden kaçırmamanız için birebir. 

Asana

Trello gibi bir görev listesi düzenleme platformu olan Asana, projenizde takım üyelerinin yapacakları görevleri listeleyip görevlerin hedefe ne kadar yaklaştığını takip etmenize yarayan bir araç. Bu noktada Asana’nın Trello’dan bir noktada farklı Asana’nın daha kalabalık ekipler için de uygun bir görev paylaşım platformu olması denebilir.

Instagantt

Asana ile tamamen senkronize şekilde çalışan Instagantt, Asana’nın bütünleyici uygulaması desek yeridir. Instagantt sayesinde takımınızın kısa ve uzun dönemde hayata geçirmek istediği hedefleri bir gantt şeması haline dönüştürebilirsiniz. Özellikle büyük

resmi görmek ve uzun vadeli planlar yapmak isteyen girişimciler için kritik bir öneme sahip gantt şeması, Instagantt aracılığıyla rahatlıkla düzenlenebilmekte.

Airtable

“Organize anything you can imagine” sloganıyla alanında yer edinen Airtable, girişimciler için tablo yapma ve veritabanı yönetme gibi temel alanlarda girişimler ve çeşitli takımlara destek sunmakta. Özellikle dinamik ve kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çeken Airtable, Android ve IOS uygulamarı ile web üzerinden sunduğu birçok imkanı mobile üzerinden de sunmakta.

Slite

Özellikleri ile Slack benzeri bir araç olan Slite, takım çalışmalarınızda baştan sona ekibinizde nelerin olup bittiğinin kolaylıkla takibini yapabileceğiniz bir platform. Slack, Google ve diğer benzeri araçlarla entegrasyon özelliğine sahip Slite, özellikle konu not almak ve alınan notları geliştirmek olduğunda karşımıza çıkıyor.

Buffer

Farklı sosyal mecralardan paylaşımlarda bulunmak ve bu paylaşımların etkileşim oranlarını değerlendirmek birçok girişimcinin kitlelere ulaşmak için başvurduğu yegane yöntem. Buffer sayesinde girişimciler, oluşumlarının sosyal platformlardaki paylaşımlarını tek bir merkezden yönetebilme imkanına ulaşıyor. Adeta tek bir sayfadan sosyal medya hesaplarınıza erişebildiğiniz bir köprü görevi gören Buffer, aynı zamanda paylaşımlarınızın raporlarını da kullanıcılarına sunmakta. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Plastiksiz Yaşam Önerileri

Plastikler, tek kullanımlık ürünlerden dayanıklı tüketim ürünlerine kadar birçok farklı alanda hayatımıza dahil olmuş durumda. Günlük hayatımızı ne…

78 Ortak Arkadaşınız Var

Bir topluluğa girdiğimizde orayla olan iletişimimizle birlikte topluluk bizi dönüştürüyor ve aynı şekilde biz de o topluluktakileri etkiliyoruz. Bu yazımda Girişimcilik Vakfı Fellowları olarak birbirimizi nasıl değiştirdiğimizi ve geliştirdiğimizi anlatmak istiyorum.