Girişimler İçin 5 Kritik Finansal Tavsiye

Kimse yeni bir işe başlamanın kolay olduğunu iddia edemez ya da yeni girişimin küçük bir şirket haline dönüşmesini parkta yürümeye benzetebiliriz. Küçük şirketlerde büyümeyi devam ettirmek ve sürdürülebilirliği sağlamak zordur ama doğru bir yaklaşım ve hırsla bu amaçlar yerine getirilebilir. İşte finansal açıdan yeni girişiminizin başarılı olmasını sağlayacak olan taktikler!

Kimse yeni bir işe başlamanın kolay olduğunu iddia edemez ya da yeni girişimin küçük bir şirket haline dönüşmesini parkta yürümeye benzetebiliriz. Küçük şirketlerde büyümeyi devam ettirmek ve sürdürülebilirliği sağlamak zordur ama doğru bir yaklaşım ve hırsla bu amaçlar yerine getirilebilir.

İşte finansal açıdan yeni girişiminizin başarılı olmasını sağlayacak olan taktikler:

 

1.Satışlar konusunda takıntılı ol

Ürün veya hizmetlerinizi müşterilere satamadıkça işinizin başarılı olduğunu söyleyemezsiniz. Bu kulağa sert gelebilir ama daima ürünü satmak için sıkı bir hazırlık ve tanıtım işine odaklanmalısınız. Ama satışları başarılı bir şekilde sonlandırmadıkça sağlıklı bir nakit akışı ve şirketinizin uzun süre ayakta kalması zorlaşır.

 

2.İşin içerisinde olan her şeyi ölç

Finansal detaylar şirketlerin nasıl ilerlediğini ve neyin doğru veya yanlış yapıldığını ortaya dökerler. Bütün gelir ve giderleri ölçerek, kendiniz ve işiniz için hangi bilgilerin değerli olup olmadığını anlayabilir, yaptığınız ilerlemeyi görebilir ve attığınız yanlış adımların farkına varabilirsiniz.

 

3.Her şeye hazırlıklı ol

Herhangi bir sektördeki girişimler için finansal zorluklar her an ortaya çıkabilir ve bir anda işinizi zora sokabilir. Doğru yönetim planları ve alternatif finansal opsiyonlar olmadıkça bu konular şirketi felakete sürükleyebilir.

 

4.Faturalandırma ve ödeme süreçlerine odaklan

Hırslı ve tutkulu girişimciler için faturalandırma ve ödeme süreçlerinin önemi göz ardı edilemez. Her şeyin ötesinde, girişim operasyonlarının içerisnde çok daha zorlu içeriklerle karşılaşma ihtimali vardır. Ama, zamanında ödeme yapmayı önemsemek ve finansal detaylara dikkat etmek para akışını da olumlu yönde etkiler.

 

5.Fiyatları düşük tut ve doğru ilişkiler kur

Son yöntem belki de en bilinenlerden biri. Hepimiz biliyoruz ki maliyetleri aşağı çekmek finansal giderleri dengeler ama yeni girişimlerde bu gerçek bir kararlılıkla uygulanmalıdır. Bunu başarmanın en anahtar yolu, güvenilir tedarikçiler ve ortaklarla güçlü ilişkiler kurmaktır.

 

1 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir