Girvak Alumni Ahmet Ulukan’dan video aşaması için tavsiyeler!

Fellow Programı’nın 2. Aşaması olan video sürecinde, videoların sisteme yüklenmesi için son tarih 22 Temmuz 2019. Son günlere yaklaşmışken, kendi deneyimlerim sonucu edinmiş olduğum bazı tavsiyeleri sizinle paylaşmak istiyorum.

  1. Videolarınızı çekmeden önce metin hazırlayın. Hazırladığınız metinleri önden okuyarak kaç saniye sürdüklerini not alın. Eğer toplamda 3 dakikayı geçiyor ise, metinlerinizi yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu size videoyu editlediğiniz aşamada çok yardımcı olacaktır. 
  2. Ses kalitesine önem verin. Yaka mikrofonunuz yoksa ve videoyu çektiğiniz ortam gürültülü ve sesiniz duyulmuyor ise, gürültüsüz bir ortamda videolarınızı tekrar seslendirebilir ve ses dosyasını önceden çektiğiniz videoya ekleyerek ses kalitesini artırabilirsiniz. 
  3. Videolarınızı tek bir formatta çektiğinizden emin olun. Bazı videoları dik, bazılarını yan çektiyseniz video düzenleme programınız ile dik çektiklerinizi yakınlaştırarak kenarlarda kalan siyah boşlukları kapatabilirsiniz.
  4. Videonuza renk katın. Kendinizi anlatmanın ötesinde, videonuza küçük de olsa eğlenceli içerikler eklemeniz hem izleyen için olumlu bir izlenim bırakmayı hem de akılda kalıcılığını arttırabilir.
  5. Video düzenlemek için Premiere Pro ya da Final Cut gibi profesyonel programları kullanabilirsiniz. Telefonunuzda freemium olarak indirilen ve bir köşesinde uygulama logosunun bulunduğu editleme uygulamalarından kaçınmalısınız.
  6. Videonuzu çekerken özen gösterin. Açılara, ışıklara önem verin. Kendinizin yarım gözüktüğü ya da karanlık olduğunuz bir videoya göre, özenilerek çekilen bir video sizin hakkınızda daha olumlu bir izlenim bırakacaktır.

Videosunu hala çekmemiş ya da çektiği videoları editlememiş olan fellow adayları için küçük ama etkili olabilecek tavsiyelerde bulunmaya çalıştım. Şimdiden tüm adaylara başarılar dilerim. 

Ahmet ULUKAN

–>
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Girişimciler Başarısızlığı Kutlamalı Mı?

Girişimcilik ve inovasyon el ele ilerlerken, yeni girişimler için çözüm üretmek ve hangi çözümlerin gelişen teknoloji ile birlikte uygulanacağı öngörülmelidir. Birçok girişimci başarısızlığın kendisi için bir seçenek olmadığına kendini inandırmaya çalışır, oysa bu sadece kendi işleri için değil girişimcilik hayatları için de zararlıdır.