Girvak Alumni’den Başak Feyzioğlu ile Mezuniyet Sonrası

Girişimcilik Vakfı Fellow2016 ekibinden mezun olan Alumni’miz Başak Feyzioğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar!

Fellow Programı ile nasıl tanıştın? Süreci ve fellow olduktan sonra hayatında neler değişti biraz anlatır mısın?

Ben Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum, bölümümü de çok severek okudum. Fellow programıyla tanışmadan önce de hem lise hem üniversite hayatımda her zaman sosyal sorumluluk, dernekçilik, uluslararası sosyal ve/veya işbirliği projeleri gibi alanlara ilgim vardı; içinde bulunduğum ve yönettiğim de oldu. Kariyer planım farkında olmadan hep iki ayaklı oluştu diyebilirim. Bu süreçlerde birlikte çalıştığımız ve beni tanıyan arkadaşlarım hali hazırda Girişimcilik Vakfı Fellow’larıydı ve başvurmamı tavsiye ettiler. Ben bu fikri değerlendirirken de, fikirlerine ve vizyonuna çok değer verdiğim bir hocam da, bana sosyal girişimcilik alanına eğilebileceğimi ve Girişimcilik Vakfı’nı tanımamı önerdi. Hem arkadaş çevremin hem de çok saygın hocamın yönlendirmeleriyle kaçınılmaz olarak ben de başvurdum J. Fellow olduktan sonra ise, mevcut vizyonum katlanarak genişledi. Gerek tanıştığımız alanında uzman kişiler (yalnızca girişimcilik değil, reklamcılık, e-ticaret, hukuk…) gerekse yurtdışı etkinlikler aracılığıyla 21. Yüzyılda neler oluyor, bu değişim çağında neler olacak, kendimizi ve ülkemizi nasıl konumlandırmalıyız gibi konularda müthiş yoğun bir eğitim aldık. Aynı zamanda çok samimi arkadaşlıklar ve dostluklar edindik, aynı zamanda bol bol eğlendik J

Çevrendeki üniversitelilere programı tavsiye ediyor musun? Ediyorsan bize 3 sebep söyleyebilir misin?

Kesinlikle tavsiye ediyorum! Yakın dönem mezunlarından biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, üniversite döneminden nasıl faydalanacağınız kesinlikle sizin çabalarınızla oluşuyor, hangi okulda olursanız olun, üniversitenin sunduğu imkanlar siz faydalandığınız ölçüde mevcut. Bu nedenle üniversitenin size kattıklarını Fellow Programı’nın sunduğu vizyon, çevre (hem profesyonel hem arkadaşlık) ve imkanlarla (Fellow-up, projeler, konferanslar) katlamak, özellikle 21. Yüzyıldaki benzeri görülmemiş bir değişim çağında çok önemli bir yatırım.

Şu an neler yapıyorsun? Geleceğin için planların var mı?

Kurumsal bir hukuk bürosunda avukatlık stajımı tamamlayıp avukatlık ruhsatnamemi aldım. Şimdi ise özellikle şirketler hukuku, gayrimenkul hukuku, aile hukuku alanlarında uzmanlaşmış butik bir hukuk bürosuyla birlikte avukat sıfatıyla çalışıyorum. Aynı zamanda birazdan bahsedeceğim KÖLMED’de Yönetim Kurulu üyesiyim. Gelecek planlarım arasında şu anda da üzerinde çalıştığım ve henüz tam olgunlaşmamış bir proje var, bunu da bir sonraki röportajda olgunlaştırıp detaylarını paylaşırım.

GirVak’tan öğrendiğin “Give back” kültürünü kendi hayatının içerisinde ve gelecek planlarında kullanıyor musun?

Benim hayatımda zaten mevcut olan ve kesinlikle kat be kat pekişen “Giveback” kültürü, özetle içinde bulunduğumuz toplumla birlikte ancak gelişebileceğimizi ve öğrendiklerimizi paylaşarak arttırabileceğimizi aşılıyor. Benim de faydalandığım bu kültürü devam ettirebilmek için, mezun olduğum lise olan Koç Okulu’nun mezunlar derneği olan KÖLMED’in Yönetim Kurulu’na girdim. Benim eğitim hayatımda bana destek olan ve yol gösteren bu kuruma gönül bağımı ve vefa borcumu özellikle burs komitesinde bulunarak geliştirme hedefim var. Uzun vadede ise planladığım başka projeler var, ancak henüz dile getirmek için erken.

Mezun olduktan sonra GirVak ile ilişkin nasıl devam ediyor? Alumni olmak nasıl bir duygu?

Dürüst olmak gerekirse, mezun olduktan sonra bağlarımızın zayıflayacağını ve zamanla kopacağını öngörüyordum. Ancak, GirVak bu bağın kopmaması için samimi bir gayret gösteriyor. Buluşmalar, yemekler, etkinlikler gibi imkanlar sunuyor, düzenli mail’ler atmaya devam ediyor ve ihtiyacınız olduğunu dile getirdiğiniz takdirde size anında geri dönüş yapmaya devam eden bir ekip var. Bu noktadan sonra ise, mezun olduktan sonra iş hayatına atılmanın verdiği etkiyle azalan zaman sebebiyle (üniversiteye ilişkin yaptığım değerlendirmeye paralel olarak) GirVak’tan siz faydalandığınız ve kurumda siz aktif olduğunuz ölçüde faydalanıyorsunuz. Tabii kurulan dostluklar hep baki. Normal şartlarda bir HR firmasının dahi zor toplayacağı çok değerli, zeki, çalışkan bir grup insan tanıyorsunuz. Bir sorunuz, işbirliği ihtimali olduğu takdirde başvurabileceğiniz bir bilgi havuzunun parçası oluyorsunuz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Mentörü Olmalı İnsanın

Geçmiş zamanlarda insanlar çocuklarının meslek sahibi olmalarını istediğinde onları işin ustalarına götürür ve çırak olarak bırakırlardı. Çıraklar ufak tefek işlerle başlayıp ustalarını gözlemler kalfa olur, iyice kendilerini yetiştirip deneyim de kazanınca kendileri de birer usta olurlardı. Sistem gayet başarılıydı, insanlar mutluydu. Sonra çağ değişti çocuklar da aileler de değişti.

Otokoç Fikirküpü Deneyimleri

Daha öncesinde fikir ve proje yarışmalarına katılmamış biri olarak, Otokoç ve Girişimcilik Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Otokoç Fikirküpünde şehir…