Girvak Alumni’den Sena Aydın ile Mezuniyet Sonrası

Fellow Programı ile nasıl tanıştın? Süreci ve fellow olduktan sonra hayatında neler değişti biraz anlatır mısın?

Etrafımı hep kendini geliştirmeyi seven, farklı konulara meraklı ve hayata karşı umut dolu insanlarla çevreledim. Bu insanlardan özellikle girişimcilik kulüplerinde olan bu konuya meraklı bir arkadaşım Fellow Programına seçilmişti kendisinin önerileri ile ben de ondan bir sonraki yıl başvuru gerçekleştirdim.

Fellow olma süreci 5 aşamadan oluşuyordu; başvuru, motivasyon videosu, kişilik envanteri, video mülakat ve mütevelli heyeti mülakatı. Başvuru aşaması sürecin en yoğun kendini aktarman gereken aşamasıydı. Birçok farklı soruda GirVak’lı olma potansiyelini aktardığın, uğraşıların, girişimcilik dünyasına olan merakın, sosyal çevrene olan katkın ve ya katmak istediklerin en detayına kadar sorulmuştu.

Ardından fellow olma motivasyonunu 3 dakikalık net ve yaratıcı bir video ile cevaplamam istenmişti. Benim videom pek yaratıcı değildi video çekmekten çok çekinmiştim hatta gözümde çok büyütmüştüm sonucunda video bir alışveriş merkezinin dışında selfie şeklinde gerçekleşti ve son dakika yükleyebildim ancak içeriği ve motivasyonum çok netti. Dünyada neler olup bittiğini sürekli takip ediyordum ve girişimcilik ekosisteminin ne denli büyüdüğünü görüyor ve heyecanlanıyordum. Türkiye’de de bu kadar pratik zekalı ve insana duyarlı insan varken çok daha iyi bir ekosistemi kurabileceğimize inanıyor ve bu konuda çalışmalar yapmak istiyordum.

Video aşamasını geçtikten sonra gelen özgüven ile tüm aşamalarda aynı duyguyu ve fikri savunarak amacımı ve umutlarımı da her zaman net tutarak süreçlere devam ettim.

Fellow olduktan sonra çok farklı lokasyonlardan, arka planlardan, hayatlardan Türkiye’nin her yerinden benimle aynı hisleri ve umutları paylaşan, kendini ve etrafını geliştirmek için çabalayan ait hissettiğim bir ekibin üyesi oldum. Normalde de cesaretli ve umutlu biriydim ancak fellowlar ve Mütevelli Heyeti o kadar farklı ama aynı zamanda o kadar aynı insanlardı ki herkes herkesin umutlarını ve motivasyonunu anlıyordu. Bu da atmak istediğin herhangi bir adımda sana yanında olduğunu hissettiren, daha da cesaretlendiren ve umut veren bir ekibin parçası olduğunu hissettiriyor. Bununla birlikte çok farklı konularda engin tecrübelere sahip mütevelli heyetine ve vakfın sahip olduğu networke ulaşabilmek, kariyer yolunda fikir almak, mentorluk almak, girişimine dair yorum almak başka hiçbir yerde bulamayacağım bir şans oldu. Dünyaca ünlü konferanslara gitmek, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini geliştirmek için çalışan bir çok kişinin hayat hikayesini dinlemek geleceğime dair atacağım adımlara ilham verdi.

Fellow’ken hiç unutamadığın bir anın var mı? Anlatabilir misin?

2018 Haziran’da gerçekleşen Berlin’deki NOAH Konferansına Türkiye Girişimcilik Vakfı’nı temsilen iki fellow olarak katılma şansına eriştik. Etraftaki girişimlerle ve yatırımcılarla sohbet ederken vakıf kurucumuz Sina Afra ile karşılaştık. Kendisi bize konferansın verimli geçmesi için taktikler verdi, kimlerle tanışmamız gerektiğini gösterdi. Dünyanın neresinde olursak olalım fellowların sahip olduğu network’ün gücünü, bizi sahiplendiğini ve bize her zaman yol göstereceğini hissettirdi.

Çevrendeki üniversitelilere programı tavsiye ediyor musun? Ediyorsan bize 3 sebep söyleyebilir misin?

Kesinlikle tavsiye ediyorum. Teknolojinin giderek hızlanan gelişimi ile ülkemizde ve dünyada giderek artan belirsizlikler, girişimcilerin sahip olduğu cesarete ve çevikliğe her zamankinden daha çok ihtiyacın doğacağını gösteriyor. Bu yetkinliklerin gelişmesini sağlayan girişimcilik ekosistemini öğrenmek, kendisini ve çevresini geliştirmek için yollar bulmak ve son olarak her zaman destekleneceğini bildiğin bir ekibin parçası olmak isteyen herkesin başvurmasın öneririm.

Şu an neler yapıyorsun? Geleceğin için planların var mı?

Şu an Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğünde çevik çalışma prensipleriyle çalışıyor, bulunduğum kurumun çevikleşmesine katkıda bulunurken, 100.000’den fazla kişiyi etkileyen İnsan Kaynakları süreçlerinin inovasyonu için projeler geliştiriyorum. Bu projeleri de globaldeki ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminden network ve partnerlerle zenginleştirilmesini sağlıyorum.

Mezun olduktan sonra GirVak ile ilişkin nasıl devam ediyor? Alumni olmak nasıl bir duygu?

Yıl içinde bir çok etkinliğe dahil olarak fellowlarla ve alumnilerle bir araya gelebiliyoruz, mentor mentee ilişkisinde yeni fellowlara mentorluk yapabiliyoruz, Alumnilere özel eğitimlere katılabiliyoruz. Dolu dolu geçen Fellow Programının ardından give back kültürünün de verdiği hisler artıyor. Artık öğrendiklerimi topluma geri verme ve girişimcilik ekosistemini geliştirme konusunda daha fazla sorumluluk hissediyorum.  

–>

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*