
1.Cherie blair mentorluk programı sürecin nasıldı? Bize biraz programdan ve seni şaşırtan özelliklerinden bahseder misin?
Öncelikle sizlere beni Cherie Blair Foundation ile tanıştırdığınız için çok çok teşekkür ederim. Seçim süreci biraz yavaş ve uzun oldu. Bunun nedeni bizim onlar hakkında, onların bizim hakkımızda eksiksiz bilgiye sahip olmaları içindi. Mentee-mentor eşleşmesini en doğru şekilde yapmaya çok önem veriyorlar. Eşleşmeden sonra da “mentorunla nasıl konuşmalısın, nasıl mail atmalısın, destek almak isterken nasıl sorular sormalısın?” gibi birçok konuda webinarlar düzenleyerek bilgilendirme yapmak da oldukça önemliydi onlar için.
Kendimize ait profillerimiz var ve buradan birçok kişi bizlerin bilgisini görerek işbirliği için ya da farklı ülkelerden olduğumuz için pazar hakkında bilgi sahibi olmak istediğinden dolayı yazabiliyor. Mesela bu durum beni şaşırtmıştı. Ayrıca Somali’de, Bangladeş’te, Türkiye’de de olsa kadınların ne kadar güçlü olduğunu gördüm. Çok farklı işler yapan yaratıcı birçok kadın var ve hepsi çok bilinçli.
İşte Cherie Blair Foundation dünyanın dört bir yanında bir şeyler yapmak için çalışan bizleri bu şekilde bir araya getiriyor ve aile sıcaklığında her daim iletişimde olabilmemiz için elinden geleni yapıyor.
Benim kendi mentorüm de inanılmaz biri. Aşırı ilgili ve yol gösterici. İlk görüşmemizden sonra haftada bir kez konuşma kararı aldık. Aditi’ye her hafta neler yaptığımı anlatıyorum ve sonrası için neler yapmam gerektiği konusunu birlikte tartışıyoruz. Kendisi Hindistan’da yaşıyor. Accenture şirketinde stratejist. Glamy için moda sektöründen tanıdıklarıyla görüşüyor ve global olanları benimle tanıştırıp destek almamı sağlıyor. İtiraf etmeliyim bu durum da beni şaşırttı.
Genel olarak herkes her konuda da destek verip sorularımızın cevabını almamızı sağlıyor. Örneğin bugün yapılacak webinarda Cherie Blair bizzat kendisi sorularımızı yanıtlıyor olacak
2.Mentorluk programının girişimine ve bireysel olarak sana ne gibi katkıları oldu?
Hangi konularda destek almak istediğim zaten belliydi. Onun da ötesinde daha kapsamlı birçok konuda destek aldığım bir program oldu. Glamy hakkında dünyanın birçok yerinde yaşayan kişilerin yorumlarını öğrendim. Böylece küçük çaplı da olsa pazar araştırması bile yapabiliyorsunuz.
Kişisel gelişim açısından da genellikle her hafta videolar, blog yazıları göndererek bizleri motive ediyorlar. Ben de gaza gelebilen biri olarak bunlardan pozitif yönde etkileniyorum.:)
3.Kadın girişimcilere mentorluk süreçleriyle ilgili önerilerin neler olurdu?
Naçizane benim önerim elbette ki vazgeçmemek. Mücadele etmek. “Kadın girişimci” diyerek aslında pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve her ne kadar buna karşı olsam da maalesef ki buna dünyanın dört bir yanında ihtiyacımız var. Bence öncelikle birbirimizi de desteklemeliyiz. Zaten biraz çevremize bakarsak kadın girişimciyi destelemek isteyen o kadar çok platform var ki. Sanırım olay yine bizde bitiyor, vazgeçmezsek kazanırız! 🙂
4. Glamy nedir? ne yapar? 3-5 cümle ile anlatabilir misin?
Glamy, kadınların birbirleri arasında moda parçalarını kiralayıp, kiraya vererek paylaşıp kazandığı bir uygulama. Bir elbisenin yalnızca bir gecede ve bir saat bir kadın tarafından giyilmesine karşıyız. Paylaşarak bunu çok daha fazla kadına ulaştırabileceğimize inanıyoruz. Böylece hem kiraya veren hem kiralayan hem de doğa kazanıyor. Doğa diyorum çünkü moda, petrolden sonra çevreye zarar veren ikinci sektör.
Glamy’yi telefonunuza buradanindirip anında #GlamyKadınlarıile paylaşmaya başlayabilirsiniz.