Gönüllü Eğitim

2 yılda 2335 çocuğun kalbine girmek…

2 yıldır Elazığ’da gönüllü olarak robotik ve kodlama eğitimi veriyorum. Habitat Derneği’ni bilenleriniz vardır elbet. Habitat Derneği’nin yürüttüğü Yarını Kodlayanlar Projesinde Elazığ gönüllü eğitmenlerinden birisiyim. Eğitmen olduktan sonra Elazığ merkezinde bulunan okullarda gönüllü ve ücretsiz olarak kodlama eğitimleri vermeye başladım. Eğitimlere devam ederken merkez okullarının bu eğitimlerden faydalandığını merkezde olmayan okulların ise faydalanamadığını gördüm. Tanıdığım öğretmenler ile istişare ederek Seyyar Akademi adlı Sosyal Farkındalık Girişimini hayata geçirdik. Amacımız robotik ve kodlama eğitimini sadece merkezde ki okullar değil, merkezin çevresinde bulunan mahallelerde ki ortaokul ve liseler, yine ilçeler ve köylerde de yaygınlaştırarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza teknoloji bilincini aşılamaktı.

Bu eğitimleri nasıl yaygınlaştırırız diye düşünürken yakın arkadaşlarımın da desteğiyle bir eğitim ekibi kurduk. Çekirdek eğitim ekibimiz ile verebileceğimiz eğitimleri ve gerekli olan malzemelerin planlamalarını yaptık. Projeye başladığımız ilk zamanlarda Kayseri’den bir destekçimiz yaptığımız yardım çağrısına kayıtsız kalmayarak bir kısım eğitim materyali gönderdi. Eğitimlerde uygulamalı olarak bu malzemeleri kullanmaya başladık. Eğitimlerde ki çocuk sayısı artmaya başlayınca malzemeler yetmemeye başladı ve yeniden destek arayışına çıktık. Aradığımız destekler Mazars Denge CEO’su İzel Levi Çoşkun’dan geldi. Destek çağrımıza kayıtsız kalmayarak ihtiyacımız olan malzemeleri büyük ölçüde temin edilmesini sağladı. Yine Linkedin üzerinde paylaştığımız destek çağrısına uluslararası bir firmadan mühendis olarak çalışan Zeynep Avcı’nın destek mesajını aldık. Zeynep Hanım’da eksik kalan malzemelerimizi tamamladı ve eğitim setlerimiz tamamlanmış oldu. Aynı anda 20 öğrenciye eğitim verecek şekilde setlerimizi düzenledik. Setleri düzenlerken yüzümüzde ki mutluluğu görmeliydiniz…

Eğitimler için her şey hazırdı. Önceden kurduğumuz kontaklar ile eğitimleri yaygınlaştırmaya başladık. Gerek bilgisayar ortamında gerekse malzemeler ile uygulamalar yaparak içeriklerimizi çocuklar ile buluşturduk. Eğitime katılan çocuklarda ilk baştaki durum ile eğitim bittiğinde gözlemlediğimiz durum arasında dağlar kadar fark vardı. Çekirdek eğitim ekibimiz elinden gelenin en iyisini yaparak çocuklar ile ilgilendi. Bir abi, abla olarak çocuklar ile kurduğumuz iletişim dili, eğitimlere de yansıdı. Eğitim alan çocukların istekleri, arzuları ve öğrenme hevesleri bu çocuklar için biz abilerinin/ablalarının daha çok çalışmasını sağladı. Eğitimlerin doruk noktası Elazığ Bilim Merkezinde düzenlenen Bilim Haftası etkinlikleri oldu. Bu haftada yüzlerce çocuğa akıcı bir şekilde hiç yorulmadan eğitim verdik. Bu etkinlikte  edindiğimiz bağlantılar ile sadece ortaokul değil lise öğrencilerine de eğitim yolumuz açılmış oldu. Yaşça daha büyük olmalarına rağmen bu konulardan haberi bile olmayan lise öğrencilerine de aynı eğitimleri uyguladık. Temelden ileri düzeye verdiğimiz bu eğitimler ile toplamda 2335 öğrenciye projemiz kapsamında eğitim vermiş olduk. 

Dokunduğunuz yüreklerde etki bırakmanız dileğiyle…

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Odak.

Bu blogda daha çok genel konularda girişimcilik hakkında yazılar okudunuz ama bu sefer ben bir değişiklik yapıp ne…

Büyük Gazi

İnsanoğlu güçlü olmayı seviyor. Lakin asıl iz bırakan süper kahramanlar cibiliyet sahibi olanlar. İnananlar ve manevi amaçların peşinden koşanlar. Bize yakın bir örnektir; Gazi Mustafa Kemal...