Gplay’in Perde Arkası

Bu yazımda, tüm Dünya’nın içinde bulunduğu bu zor süreçte Girişimcilik Vakfı’nın ürettiği #DijitalEvimizGirvak mottosunun ve Gplay’in bir Fellow gözünden hikâyesini anlatmaya çalışacağım. 2.FellowUp bittiğinde birçok fellow’un gözü Antalya’ya çevrilmişti. GKamp Antalya için ilk mail geldiğinde planlar yapılmaya başlanmış acaba Antalya’da neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Heyecanımız fazla uzun sürmedi. Gelen GKamp’ın iptal oluşuna dair ikinci maili beklemiyorduk. Sonrasında yaşananlar hepimizin malumu.

Biz Antalya şokunu atlatmaya çalışırken birden #DijitalEvimizGirvak ortaya çıktı. İçindekilere bakınca Antalya’da yapacağımız etkinlikleri en azından online olarak yapabilir miyiz diye düşündüm. Gcoffee kuşkusuz beraber yapacağımız bir kahvaltının yerini tutmazdı ama güne birlikte başlamanın keyfini verebilirdi. Gtalks by Fellow zaten Antalya’da yapılması planlanan etkinliğin online haliydi. Online FellowUp da hazırdı, yalnız eğlence kısmını vâkıfın baş aktör, katılımcılara, bıraktığını düşünüyorum. Fellow ve Alumni’ler de eğlence kısmına gerekli etkiyi yaptılar ve ortaya çok güzel içerikler çıktı.

Gplay bu etkinliklerde Antalya’da oynayacağımız oyunların üzüntüsüne karşı eve sıkışmışlığın verdiği cevap olarak ortaya çıktı. Fellow arkadaşım Mehmet Ali’nin de yardımlarıyla Gplay’i gerçekleştirdik ve oyun etrafında kenetlenen birbirlerini daha iyi tanıyan bir grup oluşturduk. Birlikte oynayacağımız oyunlara ithafen..

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

İsrail’in Girişimcilik Ekosistemi’nin Sırrı

İsrail’e yolculuk yapan kişiler iyi bilir daha gitmeden tonlarca soru bombardımana kalırlar. Artık klişeleşmiş olarak ne işin var orada, ne yapmaya gidiyorsunuz türevinde arkadaşlarımdan ve yakın çevremden bende tonlarca soru bombandırmanının eşliğinde İsrail’e doğru yola koyuldum. Dürüst olmak gerekirse bende ilk başlarda kendime neden İsrail? diye sormadım değil. Hatta ve hatta, bu girişimcilik ile alakalı işlerin en iyilerinin Amerika’da Silikon Vadisi’nde olduğunu düşünüyordum acaba biz neden orayı tecih etmiştik ki?

Yeni Ailemle Geçirdiğim İki Günden Kısa Notlar

Herkes hayal kurar ama önemli olan hayallerini kurarken durduğun yer ve o sıra yanında olanlar. Mehru Hanım benim tam da düşündüğüm gibi söyledi bu konudaki vakfın fikrini: “Hayallerinize dikkat edin başınıza gelebilir…” Fellowlarla tanıştıkça da bunun ne kadar doğru ve yerinde bir söz olduğunu anladım.

Oyun Teorisi ve Girişimcilik

Başlığı görünce “Abi ne alaka?” diyerek yazıyı açtığınızı hisseder gibiyim. Öncelikle ünlü matematikçi John Nash’in Oyun Teorisi’nde, daha önce hiç görülmemiş bambaşka bir kısım keşfetmediğimi söylemek isterim. Ben Koç Üniversitesi’nde Ekonomi son sınıf öğrencisiyim. Meşhur matematikçi John Nash’in Oyun Teorisi dersini de seçmeli ders olarak son dönemimde alıyorum.

Gülümseten ve İlham Veren Bir Girişimci: Hakan Baş

Girişimci doğulur mu, olunur mu? Bir insan girişimci olarak mı gelir bu dünyaya? Birçok girişimci bu soruyu kendi hayatlarını düşünerek “evet” ya da “hayır” olarak yanıtlamış. Ancak bu sorunun asıl yanıtını bulmak bir hayli zor. Ben bu sorunun yanıtının kişisel olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar farklıdır ve bazıları doğuştan girişimcilik özelliklerine sahipken, bazıları bu özellikleri daha sonradan tecrübeyle edinmiş olabilir. Bu geniş tartışma konusu hakkındaki bütün görüşleri değerlendirmek sayfalar sürebilir. Ancak ben bugün girişimciliğin doğuştan geldiğini düşünen başarılı ve komik bir girişimciden bahsedeceğim sizlere: Hakan Baş.