Hadi biraz İsrail’i Anlat!

Girişimcilik Vakfı ailesi olarak (aile diyorum çünkü biz birbirinden ayrı kalmaya dayanamayan, farklı illerde bile olsak birbirini merak eden,heyecanına, sevincine, üzüntüsüne ortak olup başarılarıyla gurur duyan kocaman bir aileyiz) gittiğimiz İsrail gezisinden döneli neredeyse 1 ay olacak. Ama ne kadar zaman geçse de okulda, mağazada, etkinliklerde, akraba ziyaretlerinde nereye gidersem gideyim duyduğum benzer cümlelere şahit oluyorum.

 

-‘Hadi biraz İsrail’i anlat’

-‘Ne işin vardı İsrail’de?’

-‘Nasıldı bakalım İsrail?’

 

Keşke ile başlayan cümleler kurmayı sevmem ama neden daha önce hiç İsrail ekosistemini araştırmadım, neden daha önce bu güzel ekosistemi deneyimlemeyi düşünmedim diye kendime kızdığım, pişmanlık duyduğum anların fazlalılığı gün geçtikçe artıyor. Yaşanan siyasi ve dini çatışmaları bir kenara koyacak olursak her şeyi global boyutta düşünebilmeleri, eğitim kaliteleri ve yediden yetmişe herkesin çok iyi İngilizce konuşması İsrail’de deneyimlediğim ve beni en çok etkileyen unsurlardı.

 

Bilindiği gibi günümüz iş dünyasında en çok konuşulan konu başlıklarından iki tanesi Girişimcilik ve İnovasyon. Global ölçekte baktığımızda bu konu başlıkları hemen aklımıza Silikon Vadisi’ni getirmekte. İsrail’in finans merkezi ve başkenti olan Tel Aviv ise şüphesiz ki Silikon Vadisi’nden sonra iki numaralı teknoloji ve girişimcilik ekosistemi. Bir ülke düşünün ki yüzölçümü Türkiye’nin yaklaşık 38’de 1 yani 21.000 km², nüfusu 8 milyon ve 5000’ ine yakın start-up mevcut. Türkiye’de ise bu sayı ne yazık ki 1800 civarı.

 

Bu verilere baktığımızda bile etkilenmemek mümkün olmazken birde işin merkezinde olup deneyimlemek çok şey katıyor özellikle biz genç girişimci adaylarına. Sina Afra’nın ilk Fellow Up gününde Tel Aviv gezisi süprizini açıkladığında ‘Tel Aviv girişimcilik ekosistemini gördükten sonra hepinizin girişimciliğe dair bakış açısı değişecek’ cümlesini şimdi çok daha iyi anlıyorum:)

 

Gerek girişimcilik ekosistemine gerek İsrail’e olan bakış açımızın değişmesinde Girişimcilik Vakfı tarafından hazırlanan programın katkısı da tartışılmaz derecede büyük. Eğitimden, eğlenceye her aktivitenin tek tek düşünüldüğü bu mükemmel program ile her günümüz hatta her saatimiz dolu dolu geçti diyebilirim.

 

Merak edenler için Girişimcilik Vakfı 2015 İsrail Programı;

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Temel Noktaları İle Girişimcilik Vakfı ve Fellow Seçim Süreci Hakkında

Vakıf ile ilgili deneyimlerimi içeren bir yazı yazmayı, vakıfa seçildiğim andan itibaren çok istiyordum fakat biraz tecrübe kazanmayı, farklı durumlar yaşamayı ve vakfı daha iyi tanımayı bekledim. Artık bir kaç cümle yazıp, benim gözümden Türkiye Girişimcilik Vakfı’nı size anlatmak istiyorum. Biraz kendim örnekler verip, nelerin nasıl değişebileceğini sizinle paylaşmak istiyorum.

4 Kadın, 4 Sandalye, 1 Ofis

Girişimcilik Vakfı’nın, şimdilik, tek mimar adayı Fellowuyum. Fellowların lisans eğitimlerinin tıp, genetik gibi branşlara kadar geniş bir spektruma…