İlk Girişimi Olanların Yapacağı 6 Hata

Girişimciliğe yeni başlayacakların uzun vadede başarılı olmaları için başlangıçta doğru adımları atmaları hayati önem taşır. Uyanık olmak ve kariyerini olumsuz etkileyecek durumlardan kaçınmak önemlidir. Kurucu ve iş sahipleri networkü olan Founder Society’den 6 girişimci, girişimci adaylarının kaçınması gereken altı tehdidi paylaştı…

Girişimciliğe yeni başlayacakların uzun vadede başarılı olmaları için başlangıçta doğru adımları atmaları hayati önem taşır. Uyanık olmak ve kariyerini olumsuz etkileyecek durumlardan kaçınmak önemlidir.

 

Kurucu ve iş sahipleri networkü olan Founder Society’den 6 girişimci, girişimci adaylarının kaçınması gereken altı tehdidi paylaştı:

 

1. Odağını Kaybetmek

Maalesef senin asıl hedefine odaklanmanı önleyecek olan iş içerisinde ve dışında pek çok dikkat dağıtıcı öğe mevcuttur. -İlk satışın uzun zaman alması, bir özelliğin çalışmaması nedeniyle ürün tanıtımını ertelemek, bir strateji tanımlamadan yüzlerce sosyal medya aracı keşfetmek- bunlardan herhangi biri kritik olan ilk 6-12 ayda girişiminizi engelleyebilir.

 

2. Çok Yüksekten ve Hızlı Gitmek

Bir iş üzerinde çalıştığınızda, özellikle sizin ilk yatırımınızsa, tedirgin olmanız normaldir. Hırslı olmak iyidir ama büyük işler başarmak için küçük adımlar atılmalıdır. Uygulanabilir ve önemli bir hedef belirleyin. Hedefe ulaştığınızda ikinci hedef için kendinizi yeterince güçlü hissedeceksiniz.

 

3. Çok Kolay Pes Etmek

Asla pes etme. Girişimci adayları pek çok engelle karşılaştığı gibi ama aynı zamanda pek çok fırsatla da karşılaşırlar. Burada önemli olan her sorunun altında yatan çözümü bulmaktır. Başarılı olmak için her zorluğu yenmek ve her defasında daha fazla gusto ve pozitiflikle devam etmek gerekir. Başarılı girişimciler asla pes etmezler ve savaşmaya devam ederler. Akıllı ol, doğru kararlar ver ve problemleri çöz.

 

4. Bıkmak

Yeni bir şeye başlamak zordur. Ya yapabilirim tavrı takınarak zorlukların üzerine gidersin ya da coşkunu kaybedip başka bir zorluğun seni dalga gibi yutmasına izin verirsin. Birçok girişimci adayı sürdürülmesi imkansız olsa da, girişimleri üzerinde 7/24 çalışmayı düşünürler.

 

5. Kendin

Yeni bir girişimci olarak deneyim edinme aşamasında hata yapma ve zorluklarla karşılaşma ihtimalin yüksektir. Kafanda yaratacağın zihinsel kısıtlamalar ezici olabilir ve seni, kendini sorgulamaya yönlendirerek vazgeçmeye itebilir. Bir mentordan yardım alabilir ve en büyük tehditlerden olan moral bozucu seslerin en büyük kaynağını filtrelemeye başlayabilirsin: kendin.

 

6. Kolay Olduğunu Sanmak

İnternette diğer girişimcilerin başarı hikayelerini okumak kolaydır. Çünkü pek çok kişi başarısızlıktan, saatlerce çalışma, akan kan, ter ve gözyaşı gibi kendilerini bugünlere getiren konularda konuşmayı sevmez. Girişimci adayları için en büyük tehdit başarının kolay geleceği düşüncesidir.

 

Bu makale fortune.com‘da Founder Society tarafından 2016’da yayınlanan yazıdan çevrilmiştir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Stratejik Ortaklık Kurulmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dün gece Shark Tank dizisinin bir bölümünü seyrediyordum ve Night Before filmi ile bir kazak şirketinin akıl ortaklığını gördüm. Harika bir stratejik partnerlikti ve şirketlerin diğerleriyle ne zaman partnerlik yapmaları sorusunu aklıma getirdi. Diğer şirketlerle ortaklık kurmadan önce kendine sorman gereken sorular nelerdir?

Müşteri Personası Oluşturmanın Faydaları

Alıcı personası yaratmak endüstri liderleri tarafından uzun bir dönem desteklendi. Pazarlamacıların çoğu da bu tavsiyeye uydu - Relevance'ın anketine göre % 85 civarında pazarlamacı. Ama araştırmaya katılanların sadece % 15'i müşteri personalarının etkili olduğunu gösterdi. Business Grown'a göre, ikna eden personalar satışların %90'dan fazlasını oluştururken bu nasıl mümkün olabilir? Onların anahtar kelimesi ise "ikna eden".