İnovasyon Profesyonellerinin İhtiyaç Duyacağı 4 Beceri

Dünyamızın eskisine göre çok daha hızlı geliştiğini ve değiştiğini hepimiz biliyoruz ve yeni dünyada genç kesim, Gen Z, önümüzdeki yeniliğe öncülük edecekler. Pandeminin de hızlandırdığı etki ile şu anda biyolojik, fiziksel ve dijital teknolojiler deneyimlerimizi ve işin doğasını dönüştürmeye başladı.

Bugün size Yarının İnovasyon İş Gücünün İhtiyaç Duyacağı Dört Beceri hakkında MIT’nin makalesinden bahsetmek istiyorum.

Makalenin yazarları artık yeni nesil çalışanları işe almak ve onları geliştirmenin yeni meydan okuma (challenge) olduğundan bahsediyor. Çünkü yeni nesil Gen Z işlerinde yapay zeka, robotik, kuantum hesaplama, genetik mühendisliği, 3D baskı, sanal gerçeklik ve benzer teknolojileri kullanacaklar. Bununla birlikte, hızlı teknolojik değişim, beceri döngülerini her zamankinden daha kısa hale getirdi; On yıl öncesinin bile temel yetkinlikleri bugün eskimiş durumda ve yarının işlerinin çoğu bilinmemektedir.

Dünya Ekonomik Forumu’nun İşlerin Geleceği Raporuna göre, teknolojinin benimsenmesi arttıkça 2025 yılına kadar tüm çalışanların %50’sinin yeni yetkinliklere ihtiyacı olacak. Forum, 2025 yılına kadar 85 milyon işin, insanlar ve makineler arasındaki iş bölümündeki bir değişiklikle yer değiştirebileceğini tahmin ediyor.

World Economic Forum’un 2025 senesinin yetkinliklerini de şu şekilde açıklamaktadır:

Şirketlerin yeniden yapılanmalarında, dijital dönüşümün gelecekleri için kritik olduğunu belirtmeleri önemlidir. Geleneksel şirketler, çalışanlarından en iyi şekilde yararlanmak için yeni organizasyon yapılarını denemek zorunda kalacak. Aksi takdirde, köklü yöneticiler ile dijital yetenek arasındaki gerilim, dönüşümü engelleyebilir ve dijital insanlar kapıdan çıkabilir.

Şirketlerin özellikle içeriden değişmesi kolay değil. Örneğin, Kodak’ın orta yönetimi dijital teknolojiye kuşkuyla bakıyordu ve başaramamalarının temel nedenlerinden biriydi. Ancak, inovasyonla ilerlemek için gereken becerileri belirlemek ve kazandırmak, harekete geçmeye yardımcı olabilir. Dönüşüm sürecini başlatın. Aslında bunu yapmak başarı ile başarısızlık arasındaki tüm farkı yaratabilir.

Makalenin orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.

–>
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Staj Mülakatında Bariyerleri Aşmak

Bu yazımda sizlere staj mülakatlarına farklı bir bakış açısıyla değinmek istiyorum. Eğer şu an değişim öğrencisi olduğum Hollanda’da İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde okuyor olsaydınız, sizden sadece okulun son senesi staj yapmanızı bekliyor olacaklardı. Bizim ülkemizde ise her sene zorunlu yaz stajı olduğundan, güzel ve yararlı bir staj bulmak istiyorsak cebimizde birkaç şirket alternatifi bulundurmakta fayda var.

Campus Madrid

Geçen sene Ocak ayında Campus Israil'e gittiğimden beri Google'in Campus adı altında kurduğu bu alt yapının aslında ne kadar değerli ve ülkemizde de keşke bu denli gelişmiş bir sistem olmasını dilediğim yerlerden biri olduğunu fark etmiştim. Bu yıl, 6 ay boyunca Madrid'de okurken ve her şehir kendi ekosistemi içinde gelişir, kavrulur; ve aslında girişimcilik bir nevi kendi kendini kuran bir sistemse her şehrin kendine özgü bir girişimcilik ruhu, yapısı olmalı diye düşünürken karşıma yine bir Campus çıktı.