İşte bu çok farklı bir girişim!

Girişimler bir ihtiyaçtan doğar ya hani, bu sefer bir girişimin ihtiyaçları doğurduğunu düşünün!

İhtiyaç Haritası.

Platform farklı ihtiyaçları olan insanlarla bunları karşılamak isteyen kişileri buluşturuyor. Bu ihtiyaç ; Diyarbakır’da bir köy okulundan çocuklarına ‘dünyanın Diyarbakır’dan ibaret olmadığını’ göstermek isteyen bir öğretmenin teleskop ihtiyacı olabilir, Balıkesir’den bir öğretmenin hayal gücü limitsiz öğrencileri için istediği kütüphane de, İstanbul’da yaşayan birinin yan komşusu için istediği tekerlekli sandalye de.. İhtiyacın tersine; kullanmadığı eşyalarını destek olarak haritaya yükleyip hiç tahmin etmediği birine hiç tahmin etmediği bir zamanda destek olan yüzlerce kişi de mevcut platformda. Sadece özel kişiler tarafından da değil Türkiye’nin farklı üniversitelerinden temsilciliklerde organize olup haritadan tespit ettikleri ihtiyaçları karşılayarak birleşmenin bütünleştiriciliğinin gücüne tanık olabilir!

İhtiyaç Haritası, her geçen gün ilham dolduğum bir girişim. Dinamiği değişen, birilerinin hayatına dokunabilme etkisi yaratan, yaratılan etkinin parçası hissettiren bir aile.

Öyle bir girişim ki tek bir eylemin dalga etkisine şahit oluyorsunuz… Yaşadığınız yere binlerce kilometre uzaklıktaki birinin ihtiyacına erişip hayatına dokunabilme fırsatı yakalıyorsunuz…

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden farklı temsilcilikler okullarında kurdukları toplulukla hem üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırıyorlar hemde sivil toplum örgütlerinin geliştirdiği programları tek tek bulmaya çalışmak yerine iller bazında detaylı olarak destek ve ihtiyaçlar şeklinde görebiliyorlar. Böylece ihtiyaç sahibine ulaşma sorunsalı ortadan kalkıyor. Hızlıca irtibata geçip iki gün içerisinde bile bir ihtiyacın karşılanabileceği bir ortam yaratılmış oluyor. Her insanın, istediği her an, her yerden, isterse bir aylık, isterse bir günlük, isterse birkaç saatlik… Kendi başına da bir sosyal sorumluluk projesi başlatabiliyor olması. Bu; eşitlik, hızlı erişilebilirlik, paylaşımcılık, çözüm odaklılık, sorumluluk, etik, duyarlı kaynak kullanımı, sürdürülebilirlik gibi daha birçok değere ortak oluyor.

Bu arada dünyada insan ihtiyaçları dışında bir sürü ihtiyaç olduğunun da farkına varmamızı sağlıyor platform. Hayvan mamaları, bitki ihtiyaçları gibi birçok şey. Mesela mayıs ayında bizim toplulukla ‘’doğanın da bize ihtiyacı var’’ temalı bir sahil temizliği etkinliği yapacağız! Sahil temizliğinde kullanacağımız eldiven ve çöp poşetlerini ise haritaya ihtiyaç olarak girip destek bekleyeceğiz!

İlham olmaktan, ilham dolmaktan asla vazgeçmeyin.


0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir