
Geçen hafta Linkedin 13’üncü yaşını kutladı. O artık bir genç. 414 milyondan fazla kullanıcısı ile en büyük profesyonal sosyal platform. Günden güne büyüyor ve en büyük yetenek havuzu olmaya devam ediyor.
Linkedin’e gelirsek biz gölde yüzen küçük balıklarız. Bu, eğer büyük şirketlerle Linkedin üzerinden kontak kurmak istersek, iddialı olmamız gerektiği anlamına gelir. Ama bu konuda pek çok kullanıcı hata yapar. Kullanıcıların %99’u profillerini optimize etme konusunda sınıfta kalır:
Linkedin kullanıcılarının %99’u profillerini nasıl iyi kullanabileceklerini bilmiyor. Bunların başında A) Doğru kelimeler kullanmak B) Yeterli miktarda kelime kullanmak gelir. İşte nedenleri:
Anahtar kelime yoksa görünürlük de yok
Linkedin bir arama aracı. Google gibi, eğer aradığın bir şeyi bulmak istiyorsan, bazı spesifik sözcükler koyarak aramayı daraltmalısın. Örneğin ben eğer sosyal medya deneyimi olan bir pazarlama profesyoneli arıyorsam, bulmak için “pazarlama” ve “sosyal medya” kelimeleri ile arama yapardım. Linkedin platformu bütün adaylardan arama yaparak bu kelimenin en çok geçtiği ve kullandıldığı CV’leri önüme getirir. Bu “anahtar kelime yoğunluğu” olarak bilinir. Ne kadar yoğunlukta anahtar kelimeye sahipsen, profilin de o kadar üstte görünecektir.
Başlık da önemli
Anahtar kelime yoğunluğuna ek olarak başlığın da aramalarda bulunmak için önemlidir. Başlıkta anahtar kelime geçiyorsa, Linkedin seni büyük bir eşleşme olarak görür ve seni en üstlere taşır. Bu yüzden, anahtar kelime yeri de yoğunluğu kadar önem taşır.
Bu açıklamaları unutma
Pek çok kişi profilindeki yetenekler ve açıklamalar kısmını pek bir anlam ifade etmediği için pas geçer. Maalesef onlar yanılıyor. Bir yetenek için yaptığın açıklamaların fazlalığı anahtar kelime yoğunluğunu içine alır. Bu yüzden, ne kadar fazla açıklama yaparsan, daha fazla şekilde bu yetenekleri arayanların sayfasında ilk sıralarda görüneceksin.
Eğer iyi bir profil yaratırsan onlar gelir
Linkedin profilini en iyi şekilde tasarlamak için harcadığın zamana değecektir. Linkedin’de ne kadar aktif olursan o kadar fazla sonuç alırsın. Hatırla Linkedin kullanıcı sayısı sonuçlarda rekabeti kızıştırarak artıyor. İyi bir profil yaratmayı ne kadar ertelersen o kadar az listeleneceksin – tabii seni listelerlerse.
Bir yanıt bırakın