Devam etmekte olan hayat yolculuğumuzda hissettiğimiz, yaşadığımız veya düşündüğümüz sayısızca şey var. Sürekli bir şeyleri seviyor, bir şeylere kızıyor hatta bazen nefret ediyor, bazen arzuluyor, bazen hiç de aldırmıyoruz. Sınırsızlığın ortasında bulunan Dünya adlı gezegenimizde, sonsuz sayıda deneyim elde ediyoruz. Peki, bunun ne kadarının farkındayız? Milyarlarca insan ile birlikte başımıza gelen olayların tesadüfi olduğuna mı inanıyorsunuz? Eğer öyle ise muhtemelen bundan sonra konuşacaklarımızın, sizin için pek de bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyeyim.
Devam etme seçiminde bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Kendi kendimize karar alabildiğimizi farkettiğimiz ilk andan şu ana, sürekli bir şeyler yapmak için seçimler yaptık. Bunların kiminde başarılı olduk kiminde mutlu ya da tam tersi. Hepimizin ölçütleri birbirinden farklıydı, öyle olmaya da devam edecek ta ki aynı farkındalık anında buluşana dek.
Hayat bize anlatıldığı üzere 3 bölümden oluşuyor. Geçmiş, şu an ve gelecek…
Geçmiş dediğimiz anılarımızdan veya deneyimlerimizden olan kısımda, vermiş olduğumuz kararları barındırıyoruz. Bulunduğumuz şu anda, geçmişteki kararların sonuçlarını yaşıyoruz.Gelecekte ise, şu anda verecek olduğumuz kararların sonuçlarını yaşayacağız. Çoğu zaman hayatlarımızda bu üçlü arasında kaybolup gidiyoruz.
Burada konuyu biraz sadeleştirmek istiyorum.
Geçmişinizi değiştiremezsiniz, gelecekte neler olacağının garantisini kendinize verebiliyor ya da başka yerden alabiliyor iseniz ne mutlu. Sahip olduğumuz tek şey şu an. Şu anı ne kadar kendimizce değerlendirirsek, geçmiş dediğimiz kısım istediğimiz gibi olur ve gelecek de bizim istediğimiz gibi şekillenir.
Bulunduğumuz şu andaki noktaya odaklanalım…
Bir nokta üzerinden sonsuz sayıda doğru geçer. Bu doğruların sizin hayatınızın geri kalan kısmını oluşturduğunu düşünelim. Şu an noktasındaki vereceğiniz karar, size yeni bir yol çizecek ve sonsuz seçim yapma şansınız var. Karar sizin !
Seçiminizi yaptığınız andan itibaren, iki nokta arasında tek doğru olması durumuyla karşı karşıyasınız. Yeniden sonsuz sayıda seçim hakkında sahip olabilmek için, yaptığınız seçimi tamamlamak zorundasınız. Bu varacağınız yere varmak da olabilir, o yolda yürümekten vazgeçmek de…
Hissettiğimiz, yaşadığımız veya düşündüğümüz her şey kendi seçimlerimizin sonuçları. Burada şu soruyu sorabilirsiniz, yoldan geçerken bir kazaya karışmak da mı bizim seçimimiz? Evet, o yoldan gitmeyi tercih ettiğiniz için.
Şimdi, şu an ve burada…
Kendinize şunu sorun, ne yapmak istiyorsunuz ?
Ve isteğinizi sorgulayın. Yapmak istediğiniz şeyi öyle bir isteyin ki, bütün hücreleriniz onun için titresin. Bu hisle, isteğiniz doğrultusunda yürümeye-çalışmaya-paylaşmaya-üretmeye devam edin!
Tekrar, tekrar…
Ne yapmak istiyorsunuz ?