Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde TROY gündemi!

Geçtiğimiz ay, Türkiye Girişimcilik Vakfı Konya Fellowları olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY ve Blockchain hakkında konuştuğumuz bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlik sonrasında sizlere anlatmak istediğim çok önemli bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim.

Öncelikle TROY Kart nedir?

 Bu sorunun cevabını bilmek lazım.

Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan bir Türk markasıdır.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Cenk Temiz’in bize verdiği rakamlar ise merak uyandıran cinsten.


Cenk Temiz’in konuşmasından birkaç bilgi vermek gerekirse; 

·         TROY logolu kartlarla Türkiye’deki tüm ATM ve POS’lardan işlem yapılabilir, internet ve mobil alışverişlerde de kullanılabilir. Ayrıca arka yüzünde Discover-Diners-Pulse logoları bulunan kartlarla da tüm dünyada işlem yapılabilir

·         TROY logolu kart kullanımı giderek artıyor, şuan 7,5 milyonu aşmış durumda

·         TROY’un amacı henüz kartlı ödemeleri kullanmayan 20 milyonu aşkın kişiye temas etmek

·         Bu 20 milyonun büyük çoğunluğu ise bizim gibi üniversite öğrencileri

·         2018 yılında TROY logolu kartlarla yapılan işlem adedi 100 milyona, işlem hacmi ise 23 milyar TL’ye ulaşmış

·         TROY İnovasyon Merkezi’nin ilk çalışmaları olan Android ve IOS telefonlarda geçerli mobil temassız ödeme, QR ödeme ve giyilebilir nesneler ile ödeme şu an kullanımda

·         “Yerellik” TROY’un en temel dayanak noktası olarak öne çıkıyor. Refika Birgül ile yaptıkları “Bu Toprakların Lezzetleri”, Evrencan Gündüz ile yaptıkları “Bu Toprakların Sesleri” gibi projelerle yerellik odağını iletişim çalışmalarına yansıtıyorlar

Cenk Temiz’in sunumunun ardından Ahmet Usta Blockchain Teknolojisini anlatmak üzere bizlerleydi. Para kavramından, tarihte para kavramının evrim sürecinden ve blockchain teknolojisinin nasıl çalıştığından bahseden Ahmet Usta Konya’daki öğrencileri yeni nesil para kavramıyla bilgilendirdi.

Katılamayanlar üzülmesin diye buraya Blockchain 101 Konusunda bilgilenmeniz adına Ahmet Usta ve Serkan Doğantekin’in kaleme aldığı kitabın linkini bırakıyorum. Bir sivil toplum kuruluşuna küçük bir miktar bağış yaparak tüm bilgilerin içerisinde olduğu bu pdf’i edinebilirsiniz.

(https://bkm.com.tr/blockchain-101/)

Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellowları olarak biz de “Give Back” kültürüne olan inancımızla Fellow Programından ve Fellow olmaktan bahsederek katılımcıları bilgilendirmekten mutluluk duyduk.

–>
0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

New York & New York

New York girişimcilik stajımın bitiminde dönüş yolundayım ve ertelemekten vazgeçip yazmaya başlıyorum. New York deneyimimin bana kazandırdıklarını bir genç & girişimci gözünden kendi bakış açımla değerlendirip, öğrettiklerini ve hatırlattıklarını paylaşacağım.

SuCool SabancıStartups Demo Day

Bir mail aldım, gönderen: Türkiye girişimcilik vakfı; Konu: #SabancıStartups Demoday… Başta Sabancı Üniversitesinden olmama rağmen böyle bir etkinliğin düzenlenişinden haberim olmaması beni şaşırttı. Sabancı Üniversitesi’nin maili daha sonra geldi, GirVak kendi üniversitemden önce bana ulaşmıştı!