Neden Çok Çalışmak

Dünya üzerinde her bireyin farklı amaçları ve istekleri vardır. Esasında temel nokta isteklerdir. İstekler amaçları doğurur, amaçların üzerine yoğunlaşmak da sonuçları ortaya çıkarır. Fakat en kritik nokta ise, iki nokta arasındaki çalışma tempomuzdur.

Dünya üzerinde her bireyin farklı amaçları ve istekleri vardır. Esasında temel nokta isteklerdir. İstekler amaçları doğurur, amaçların üzerine yoğunlaşmak da sonuçları ortaya çıkarır. Ve herkesin istek-sonuç noktaları arasındaki yolları ve yollarının kıvrımları birbirinden farklıdır. Bu kurguya göre, büyük sonuçları doğuran en temel faktör ‘isteklerdir’. Fakat en kritik nokta ise, iki nokta arasındaki çalışma tempomuzdur. ‘’Gerçek girişimci hayal eden değil, yapandır’’ demiş Nolan Bushnell, doğru. Ne kadar efor sarfettiğimiz, ne kadar hayal ettiğimizden daha önemlidir bence de.

Neden çok çalışmalıyız sorusunun cevabına, en basit hali ile ‘‘isteklerimizi sonuçlandırmak’’ diyebiliriz. Bu bir makam, para ya da manevi bir sonuç olabilir, ne olduğu hiç fark etmez. Unutulmamalıdır ki çok çalışmak bir zorunluluk değildir, bir tercihtir. Ya da herkesin hayalleri aynı ölçüde olmak zorunda da değildir. Ben, gerçekten çalışmak zorunda olanlarla, bu zorunluluğu üzerine almış olan insanlara birkaç şey söylemek istiyorum.

Herhangi bir şeyi çok sıklıkla yapıyorsanız, yol üzerinde sizi bazı zorluklar bekliyor olabilir. Özellikle çok çaba sarf eden insanların kritik anlarda kırılma noktaları vardır ve tam da bu noktalardan güzel hikayeler doğar. Kırılma noktalarının zorluklarından, zorlu anlarından sıyrılmak için benim bir kaç önerim olacak:

1) Neden çalıştığınızı unutmayın

Arada bir kendinize, yazımın başında belirttiğim ‘’istek’’ noktanızı, çıkış noktanızı hatırlatın. Neyin sizi ileri götürmek için motive ettiğini kendinize mutlaka hatırlatın.

2) Sabredin. Mutlaka karşılığını alacaksınız

Bazen sabır, stresin yükü ile tükenebilir ve bence bu çok normal. İnsan kendisini sıkça eleştirip, boşuna uğraştığı konusunda kendisini ikna etmeye çalışabilir, ya da bu eleştirileri çevresinden sıkça duyabilir. Fakat unutmayın, bazen en doğru zaman, hiç ummadığınız bir anda çıkagelir. Unutmamalıyız ki aslında hepimiz tam da o anlar için çalışıyoruz. O an geldiğinde hazır olmak en önemli meseledir.

3) Ne olursa olsun hayal etmeye devam edin

Çalışmalarınızın yarattığı sorunlar karşısında pes edip, hayallerinizden vazgeçmeyin. Çalışmak sizi yıpratabilir, hatta sürekli zorluklarla yüzleşmekten dolayı umudunuz kırılabilir. Buna izin vermemek ise yine sizin elinizde. O yüzdendir ki hayallerinizin ve isteklerinizin peşini bırakmayın, hatta sürekli üzerine yenilerini ekleyin.

Özetleyecek olursam:

1) Yola çıkış nedeninizi unutmayın

2) Sabredin

3) Hayal etmeye devam edin ve hayallerinizin peşinden koşun

sonrasında ise bu 3 durumu düzenli olarak tekrar edin. Göreceksiniz, siz istekleriniz doğrultusunda koştukça, doğru zaman gelecek, onlar sizi doğru yerde bekliyor olacaklar.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

GirVak İş Sahibi Yapmaz

Gün geçmiyor ki bir çılgınlık daha olmasın dediğimiz ülkemizde 2015 şüphesiz hareketli bir seneydi. Kendi adıma da öyle. Her şeyden önce ben bu sene #Fellow2015 oldum. Abartısız, hayatımın seyrini tamamen değiştirdi.

Mutluluk

Mutluluk nedir ?  Böyle bir soru ile karşılaşan herkesin vereceği cevap kendine özgü olacaktır .  Bana sorulduğunda  iç…