TechCrunch London Meetup’ta karşımıza çıkan 10 yeni nesil girişim

Londra’da gerçekleştirilen TechCrunch London Meetup girişimcilik yarışması çok sayıda girişimin sunumlarına sahne olmuştu.
Yarışma kuralları gereği girişimciler projelerini tanıtmak için klasik sunum yöntemlerini kullanmadı. Bunun yerine her girişimci projesini anlatmak için sadece 1 dakika süreye sahipti ve bu sürede jürinin gözüne girmeye çalıştı.
Yarışmada dikkat çeken yeni nesil girişimler ise şöyle:
Capchain X: Son dönemin popüler şifrelenmiş para birimi Ethereum üzerine odaklanan bir platform. Kişiler ve şirketler arası Ethereum işlemlerine kapsamlı bir altyapıyla aracılık ediyor.
Flicktek: Flicktek bir akıllı saat ama diğerlerinden biraz farklı. Ekranına dokunmak yerine parmak hareketlerinizle ekran üzerinde gezinebiliyorsunuz.
GTN Ltd: Generative Tensorial Networks, kuantum fiziği ile makine öğrenmesi teknolojilerine odaklanan ve henüz teknolojisi hakkında herhangi bir bilgi paylaşmayan bir girişim. Sadece teknolojisinin patent almayı beklediğini belirtiyor.
HyperionDev: İlkokul çocuklarının bile kodlama öğrenmeye başladığı bir dönemdeyiz ve HyperionDev bu konuda birebir mentor desteği sunan bir girişim. Kodlama öğrenmek için mentorünüzü seçmeniz yeterli. Dilerseniz yazılımla ilgili sorularınız ve kariyer gelişimi için de HyperionDev’den faydalanabiliyorsunuz.
Sen: Space TV Network, uzayı ticarileştiren bir girişim. Uzaydan elde ettiği veri setlerini ve video içeriklerini taliplilerine satıyor.
Shape: Borsa yatırımcılarına hitap eden Shape, yatırım kararı almadan önce sektörlere biraz daha derinlemesine bakmanızı sağlıyor.
Timescenery: Seyahat hikayelerinizi paylaşarak para kazanabileceğiniz bir girişim olan Timescrenery, seyahat planlaması ve rezervasyon yapmanıza da imkan tanıyor.
Vie: Vie, vücudunuza/sağlığınıza dair bazı bilgileri hastaneye gitmeden ölçmenizi sağlayan bir girişim. Elinizi soktuğunuz Vie cihazı kalp atış hızı, tansiyon, kandaki oksijen, glikoz ve kolestrol gibi ölçümler yapıyor. Vie, bu yöntemle kronik hastalıkların yüzde 80’inin erken teşhis edilebileceğini iddia ediyor.
Voicefox: Adından da anlaşılacağı üzere konuşmaya, konuşma analizine odaklanan bir girişim. Yapay zeka teknolojilerini kullanarak farklı şekillerde elde edilen konuşmaları anlamlı hale getiriyor.
Vyking: Klasik dijital reklamlardan fazlasını isteyen markalara artırılmış gerçeklik temelli reklamlar sunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*