Yeni Ürününüzü Pazara Sunmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Akıllı girişimciler iş büyümesini artırmak ve rakamları yükseltmek için yeni ürün tanıtımlarına güvenirler. Ürün tanıtımları ekibinizi için aynı zamanda heyecanlı ve enerji verici olabilir – eğer onlara ürün arkasındaki amacı ve bütün uyum sürecini gösterirseniz.

Ama bütün bu unsurlar ve iş planı olmazsa ürün tanıtımları dikkat dağıtıcı olabilir ve daha da kötüsü şirketin moralinde ve finansal kaynaklarında düşüşe neden olabilir.

 

Her bir marka genişletmesi özenle hazırlanmalı ve yeni bir şirket yaratmak için iyi analiz edilmeli. Buna biraz karmaşa katarsak yeni ürünün varolan şirkete uyum sağlaması için bazı katmanlar vardır. Örneğin:

 

Yeni ürünün mevcut ürün hattınla benzer olmalı:

 

Bu özellik a) müşteri tabanına ulaşmayı b) yarattığın markayı belirli yollarla belirli bir müşteri kitlesine ulaştırmayı sağlar. Senin en iyi ürünün müşterilerinin sık sık sorduğu üründür. Onların geribildirimlerini ölçecek bir gözlem mekanizman var mı?

 

Aynı mizaçta bildiklerine sadık kal ve en iyisini yap:

 

Tamamen yeni bir bölgede doğru bir dönüş yapmak pahalı bazı hatalara da sebep olabilir. Bunlar maliyetli yeni altyapılar, eğitimler, çalışanların ve müşterilerinin kafasında karışıklık gibi nedenlerdir. Bu alan bazı dezavantajlardan kaçmak yeteri kadar iyi bildiğin bir alan mı?

 

Örneğin, bizim ana işimiz Greenleaf Kitap Grubu’nda içerik üretmek ve bunları toptancılara ve perakendecilere satmak. E-kitap sektörü gelişmeye başladığında biz websitemiz üzerinden müşterilerimize direkt e-kitap satma konusunu aramızda tartıştık.

 

En sonunda bunun aksine karar verdik. Okuyucular genellikle e-kitapları yayıncıdan ziyade e-okuyucu cihazını üreten firmadan almayı tercih ediyor. Bunun en tepesindeki sebep, biz müşterilere direkt satış yapmak için kurulmadık. Risk ve ödül oranı bizi çok ilgilendirmiyordu.

 

Mevcut ortaklarınla aynı alanda yarışarak onları soğutma:

 

İşin senin ürünlerine rakip olmayan diğer üreticilerden gelen gönderi ve tamamlayıcı ürünlerle eğlenmek olabilir. Eğer onların üretim alanına girersen onların gönderilerini kaybedebilirsin. Senin gönderi kaynakların bu fırtınayla baş edebilecek güçte mi? Diyelim ki sen bir peyzaj hizmeti şirketinin başındasın. Yerel bir fidan şirketi sana kurulum ve başlangıç işlerini paslayabilir. Daha sonra sen de ağaç ve bitki satma işine el atarak, fidanlığı rakibin yapabilirsin. Ve sen onların desteğini kaybedersin. Seni besleyen eli ısırmana gerek yok.

 

Eğer şirkette ciddi problemler varsa son bir hevesle güvenmediğin bir ürünü piyasaya sürme:

 

Eğer daha önceki ürün sürümleri başarılı olmadıysa problemi araştırma, geliştirme, markalaşma, pazarlama ve satış tekniklerinde aradın mı? Panik ve çaresizlikle henüz pazara hazır olmayan bir ürünü piyasaya sürmeye mi çalışıyorsun? Eğer ürün piyasada patlarsa, finansal açıdan ürünü büyütmeye ve kalitesini artırmaya hazır mısın?

 

Bütün bu öğeler piyasaya bir ürün sürmeden önce proaktif bir şekilde analiz edilmeli. Yeni ürün tanıtımları ve marka genişlemeleri heyecan verici olabilir. Enerjini bu bağlayıcı stratejik sorulara cevap aramaya yönelt. Sıkı çalışmanın getirdiği sağlam bir temel üzerine ürünün araştırma, geşiştirme çalışmalarını konumlandır ve ürünün kendini tanıtmasına izin ver.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*