Girişimcilerin katılması gereken 12 organizasyon

Resmi bir girişimci olduğumdan beri, girişimcilik üzerine yapılan etkinliklere katılıyorum. Şimdiye kadar 1000’e yakın değişik organizasyona katıldım. Kişisel olarak hiçbir anlam çıkaramadığım pek çok organizasyon da var.

 

Amacınız iletişim ağı, akıl hocaları ile tanışmak veya son endüstri eğilimi hakkında fikir sahibi olmak ise bir organizasyona katılmak size daha güçlü ve etkili bir girişimci olmak konusunda bolca fayda sağlar. Ancak her organizasyon eşit etki sağlamıyor maalesef.  Bu nedenle, başarı deneyiminizi artırmak istiyorsanız eğer katılmanız gereken organizasyonları derledim.

 

1. Entrepreneurs’ Organization.

 

1987 kurulan EO girişimcilik konusunda küresel olarak lider bir organizasyon haline geldi. Entrepreneurs’ Organization forum sayfalarında size girişimcilik konusunda yaşadığınız zorlukları paylaşma ve 10,000’den fazla akranınızla bağlantı kurma olanağı sağlıyor. EO size özelleştirilmiş öğrenim programlarına katılım, bir akıl hocası ile bağlantı kurma imkânı ve dünya çapında network üzerine yapılan etkinliklere katılma şansı sunuyor. Hatta organizasyon size sağlık kuruluşu aracılığıyla sağlık hizmeti bile sunuyor.

 

2. Young Entrepreneur Council.

 

Eğer 40 yaşın altında bir girişimciyseniz, o halde sadece davetle alım yapan bu organizasyona girme konusunda mutlaka şansınızı zorlamalısınız. YEC üyeliği size, eşlerarası forumlarda 7/24 destek, yararlı ürün ve hizmetlerde indirimler, şahsi etkinlik ve içerik oluşturma ve geliştirme konusunda size yardım edecek bir editör grubu gibi faydalar sunuyor. Bunun dışında akıl hocalığı üzerine konuşma ve yayınlara katılma şansı ve ücretsiz FoundersCard üyeliği sunma gibi yararları da bulunuyor.

 

YEC’e bir buçuk senedir üyeyim ve işim adına yaptığım en iyi şeylerden birisi olduğunu söyleyebilirim.

 

3. FoundersCard.

 

FoundersCard, networking etkinlikleri ve sağlanan pek çok indirimden yararlanan 15,000’den fazla üyeye sahip bir organizasyondur. Örneğin FoundersCard üyelerine yol masrafları, iş ürün ve hizmetlerinde indirim ve bunun yanında hayat stilinizi geliştirmeniz için VIP üyelik avantajları sunuyor. Yaşam stili avantajları, araç, moda ve spor marka ürünlerde indirimler içeriyor. Sadece davetle üye olan dünya çapında organizasyonların, kafa dengi girişimciler ile bağlantı oluşturmak için mükemmel bir yol olduğunu belirtmeliyiz.

 

4. Social Enterprise Alliance.

 

1997’de altı deneyimli girişimci Seattle’da ilk sosyal girişimciler toplantısını planlamak için buluştu. Colorado Springs’te ilk kez 12-15 Kasım 1998’de yapılan etkinlikten beri, SEA girişimcilere kaynak ve networking ile ilgili fırsatlar sunuyor. Üyeler aylık olarak GrantStation Insider’dan haber bültenleri ve internet tabanlı seminerler alıyor. Bunun dışında SEA, forum sayfalarına giriş imkanı, SEA Bilgi Merkezi’ne ulaşım, görüş alışverişi hizmetleri ve çeşitli etkinliklerde networking fırsatları edinme gibi yararlar sağlıyor.

 

5. Startup Grind.

 

2010’da kurulan Startup Grind, girişim etkinliği dalında dünyanın bir numaralı organizasyonu haline geldi. Geçen sene 100,000’den fazla girişimci Startup Grind’e katıldı. Şu an 150’den fazla ülkede, her ay 100’den fazla etkinlik düzenleyen organizasyon için dünyanın en büyük girişim organizasyonlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca senede bir uluslararası bir etkinlik olan Startup Global Event yapılıyor.

 

Üç senedir Startup Grind etkinliklerine katılıyorum ve şimdiye kadar gördüğüm en iyi etkinlik ve organizasyonlardan birisi olduğunu belirtmeliyim.

 

6. Edward Lowe Foundation.

 

1985’te Ed ve Darlene Lowe tarafından kurulan  Edward Lowe Foundation girişimcilik ruhunu savunmayı amaçlıyor. Bu kuruluş Economic Gardening ve PerSpectives Roundtable System gibi liderlik programları aracılığı ile ikinci kademe girişimcileri akranları ile iletişim kurmalarını sağlayarak bu inanılmaz hedefi başarıyla elde ediyor. ELF’in ayrıca YourEconomy.org adresli Amerika’daki 44 milyondan fazla işletmenin performans takibini yapan yararlı bir sitesi bulunuyor.

 

7. Vistage.

 

1957’den beri Vistage CEO’lar ve şirketlerin fikir ve tavsiye alışverişi yoluyla işletmelerini geliştirme ve büyütme konusunda yardımcı oluyor. Günümüzde 18,000’den fazla üyesi olan Vistage, her sene 16,000’den fazla kişinin katıldığı toplantılar düzenliyor.  Çevre oluşturmak, akıl hocaları ile görüşmek veya akranlarınızla fikirler konusunda beyin fırtınası yapmak istiyorsanız Vistage’ın her girişimci için mükemmel bir kaynak olduğunu söyleyebiliriz.

 

8. Association of Private Enterprise Education.

 

Georgia Üniversitesi’nde 1963’te kurulan  APEE yatırım, araştırma, programlama ve eğitim yöntemleri gibi konularda eğitim ve bilgi sağlayan bir kuruluştur. Yıllık üyelik, üyeler arası danışma, üyelik rehberine giriş ve ‘Özel Girişim Gazetesi’ne abonelik sunuyor. Bunun yanında senelik konferanslara katılarak girişimciliğe ilişkin bilginizi daha da arttırabilirsiniz.

 

9. Young President’s Organization.

 

Ray Hickok YPOyu 1950’de kurdu ve kuruluş günümüzde 125 farklı ülkeden yaklaşık 22,000 iş liderini barındırıyor. YPO’ya katılmak size forumlarındaki uluslararası ağda fikir alışverişi ve danışma imkânı sunuyor. Ayrıca kuruluş, performans ölçümü, piyasadaki eğilim konusunda haberler, networking etkinlikleri ve yuvarlak masa tartışmalar gibi bilgileri topluyor. YPO sadece iş hayatınızda değil ayrıca aile üyelerine ve çiftlere rehberlik yaparak kişisel hayatınızı da destekliyor. Eğer 45 yaşın altındaysanız YPO’nun sizin için mükemmel bir organizasyon olduğunu söyleyebilirim.

 

10. United States Association Small Business and Entrepreneurship.

 

Bir Amerikan organizasyonu olan International Council for Small Business (ICSB) 1957’de kuruldu ve ilk kez 1981’de piyasaya sürüldü.  USASBE dört ana konuya odaklanıyor. Bunlar; girişimcilik eğitimi, girişimcilik araştırması, girişimcilik sosyal yardımı ve son olarak kamu politikasıdır. Senelik üyelik Girişimcilik Teorisi ve Uygulaması ve Küçük İşletme Yönetimi Dergisi’ne aboneliği içeriyor. Ayrıca akran girişimci, eğitimci ve politika belirleyicilerle networking fırsatı sunan çevrimiçi kariyer merkezlerine erişim imkânı içeriyor.

 

11. Ashoka.

 

Eğer dünyayı değiştirmek istiyorsanız Ashoka’yı organizasyon listenize mutlaka eklemelisiniz. 1980’de kurulduğundan beri Ashoka, tüm dünyadan 3,000’den fazla üyesiyle dünyanın en büyük sosyal girişimciler ağı oldu. Ashoka, girişimden yatırıma, networking fırsatlarından profesyonel destek sistemlerine kadar pek çok konuda bilgi sağlıyor.

 

12. The Entrepreneur’s Club.

 

TEC üyelik gerektirmeyen bir organizasyon olabilir ancak yıllık on veya ondan fazla seminer ve etkinlikle size network, akranlarla fikir alışverişi veya oturup çevrenizdekilerle piyasa eğilimleri konusunda tartışma şansı veriyor. Ayrıca etkinlikler Steve Blank’ten Guy Kawasaki’ye kadar birçok etkileyici konuşmacıyı ağırlıyor.

 

Bu makale John Rampton’un 2 Ocak 2015 tarihinde entrepreneur.com’da yayınlanan yazısından çevrilmiştir.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*