HAYALLERİNDEN BAHSET!

GGH kapsamında Youngpreneurs markasıyla Rize ilinin Çayeli ilçesinde bulunan 3 lisedeki 240 öğrenciyle Girişimcilik ve Üreten Gençlik temasıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik planlanırken ilçede buna dair bir eksiklik olduğu düşüncesiyle, hedef kitle gelecek için sağlam bir temel ihtiyacı ve bunun da lise düzeyindeki öğrencilerle başarılabileceği düşüncesiyle belirlendi. Bu bağlamda ilgili kurumlarla görüşülüp gereken izinler alındıktan sonra belirlenen liselerde idarecilerle görüşüldü ve söyleşinin yapılacağı ortamlar incelendi. 21-28 Aralık tarihleri arasında AHNİ Anadolu, Çayeli Vakıfbank Anadolu ve Barbaros Teknik Ve Endüstri Meslek Liselerinde ​ ​gerçekleştirilen söyleşinin detayları ise şu şekilde:

“Öğrencilere Girişimcilik Vakfı ve Global Girişimcilik Vakfı hakkında ufak bilgiler verildikten sonra kendi hayallerinden, ideallerinden bahsetmeleri istendi ve bunun için neler yaptıkları hakkında konuşuldu. Öğrencilere söz hakkı verildikten sonra girişimcilik hakkında öğrencilerin hazır bulunuşlukları yoklanarak girişimcilik ve girişimciler hakkında bilgiler paylaşıldı. ​Öğrencilerin yaş grubu da göz önüne alınarak söyleşide bahsedilen girişimciler arasında, biri Girvak Fellow’larından Kadircan Kırkoyun gibi isimlerin olmasıyla kendi yaş düzeylerinde ve girişimciliğe daha yakın hissetmeleri amaçlandı. Tüm bunlar sadece anlatımdan ve karşılıklı söyleşiden ibaretken öğrencilerin karşılarında canlı bir örnek görmenin motivasyonlarını daha çok artıracağı düşüncesiyle Rize’deki ilk startup kurucularından sınıf arkadaşım Holitera YK Üyesi ile öğrenciler buluşturuldu ve fikrin projeleştirme aşamasıyla ilgili bilgi ve tecrübelerin 1. kaynaktan alınması sağlandı. Mustafa Kemal’in “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” sözünden de yola çıkarak üretmenin, emek vermenin, çalışmanın öneminden bahsedildi. ​

Söyleşiye son verilirken, öğrencilerin soruları yanıtlandı ve​ ​Standford üniversitesinde profesörlük yapan Bernard Roth’un The Achievement Habit (Başarı Alışkanlığı) kitabının temel ilkesi olan​ ​“İstemeyi bırak, yapmaya başla. Hayatının kontrolünü ele geçir!” sözüyle etkinlik tamamlandı. ​Etkinlikten sonra öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinden alınan dönütler, Fellow’u onurlandırdı. 🙂 Gelecek geliyor, yeni nesille, daha güçlü.. ​

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

Peki Nedir Bu Değirmenin Suyu?

Entrepreneurship, entrepreneur, entreprendere… Risk alma, inovasyon, fırsat değerlendirme, hayata geçirme… Yetenek, cesaret ve bilginin üçgeninde başaranların “girişimcilik” için…

18 Aşamada Fellow Olma Hikayem

Merhaba dostlarım ben Ferit, Dumlupınar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim. Seçtiğim bölümün kişisel özelliklerimle çok iyi…

Madde Madde E-Vatandaşlık!

Nedir bu dijital vatandaşlık? Dijital vatandaşlık Estonya tarafından 2014 yılında yürürlüğe konmuş bir program aslında. Amacı dünyanın çeşitli…

Girişimcilik Vakfı ile Değişen Hayatım

Bu yazımda Eylül 2014’te Fellow olarak seçilerek bünyesine katıldığım Girişimcilik Vakfı ile değişen hayatım ve düşüncelerimden bahsetmek istiyorum. Girişimcilik Vakfı’nın kurulma amacı bir şeyleri değiştirmeye ve yeni bir çevre yaratmaya dayalı. Yaratmak ve değiştirmek… Bu iki kelime çok önemli.